Mint Media

Hrvatski 'Uber za hranu' CookUp započeo ICO: saznajte kako najlakše doći do CHEF tokena!

CookUp će omogućiti svima da kuhaju i svoje usluge ponude na tržištu
CookUp aplikacija
 CookUp

Sinoć, u ponoć, krenula je crowdfunding kampanja za CookUp ICO (Initial Coin Offering) i to prvi vezan uz kuhanje, koji provodi hrvatska kompanija Mint Media iz Dubrovnika.

ICO je zapravo način prikupljanja sredstava (novca) potrebnog za razvoj projekta, a svojstven je projektima koji se razvijaju na blockchain tehnologiji. Blockchain ima golemi potencijal za Hrvatsku kroz nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta. Primjerice, ako pogledamo u susjedstvo, projekti koji se temelje na blockchainu u Sloveniji su generirali 13.000 novih radnih mjesta i prvi put Slovenci bilježe povrat ljudi, najviše programera.

Sam projekt CookUp najlakše je opisati kao Uber za hranu, premda će aplikacija nuditi puno više od same mogućnosti naručivanja hrane od „običnih ljudi“. CookUp će omogućiti svima da kuhaju i svoje usluge ponude na tržištu, da organiziraju dining evente, održavaju edukativne radionice. Bit će dostupan i kao web i mobilna aplikacija.

- CookUp korisnicima omogućava da uživaju u kvalitetnom i zdravom obroku bez gubljenja vremena na pripremu hrane, a kuharima entuzijastima da svoja znanja i vještine, bez potrebe za velikim ulaganjem, prezentiraju tržištu i tako ostvare dodatni izvor prihoda ili razviju novu karijeru - izjavio je Ivan Ivušić, CEO CookUp projekta.

CookUp se planira pozicionirati unutar tržišta naručivanja i konzumiranja hrane van kuće, za koje se procjenjuje da je globalno teško 83 milijarde dolara.

- Na taj način ljudima se pruža sloboda da rade ono što vole, ponude svoje usluge tržištu i pritom ostvare dodatan izvor prihoda. S obzirom na to da do sada nisu imali tu mogućnost, CookUp ima potencijal napraviti globalnu revoluciju u području pripreme i konzumiranja hrane, kaže I. Ivušić.

Transakcije unutar CookUpa vršit će se putem razmjene CHEF tokena, koji će se moći koristiti za sve usluge unutar CookUp platforme, a od svake transakcije tri posto ide u za borbu protiv gladi u svijetu. Korisnici će CHEF tokene moći kupiti kroz samu aplikaciju i to kreditnim karticama, Etherom (ETH) ili nekom drugom kriptovalutom. Vrijednost CHEF Tokena određivat će tržište jer će biti izlistan na relevantnim kripto burzama te će se njime moći trgovati.

Da bi projekt zaživio, tijekom ICO će biti potrebno prikupiti minimalni iznos od 7000 ETH (soft cap), dok iznos od 22.500 ETH (hard cap) pruža mogućnost bržeg razvoja projeka i izlaska na planirana tržišta.

Projektu su se priključili najrelevantniji svjetski ICO stručnjaci te je ocijenjen kao najbolji projekt u koji se treba ulagati, a niz je i domaćih stručnjaka koji sudjeluju kao savjetnici, npr. Vlaho Hrdalo, koji je i predsjednik Udruge UBIK (Udruga za blockchain i kriptovalute) i Luka Klancir. Neki od savjetnika su i Vladimir Nikitin, Nikolay Shkilev i Phillip Nunn...

ICO vodič za ulaganje u tri jednostavna koraka

Ulaganje je prilično jednostavno, čak i ako nemate prethodnog iskustva. Ako posjedujete novčanik i kriptovalutu ETH (Ether) postupak je prilično jednostavan i gotov u jednom koraku. Sve što je potrebno jest poslati željeni iznos ETH na CookUp ICO adresu s jednog od novčanika koji podržavaju ERC20 tokene.

Za sve koji još uvijek ne posjeduju novčanik i kripto valutu, pripremili smo kratki vodič za ulaganje, pri čemu je CHEF Tokene moguće kupiti u tri koraka:

1. Otvorite MyEtherWallet novčanik putem stranice https://www.myetherwallet.com/

2. Sad kad imate novčanik, možete pristupiti kupnji Ethera. Kupite onaj iznos Ethera koji želite uložiti u CookUp online putem BitCoin mjenjačnice ili na fizičkoj lokaciji Bitcoin Store-a u Splitu na adresi Hrvatske Mornarice 1 gdje će vas osobno provesti kroz cijeli proces.

3. Kupljene ethere pošaljite na CookUp ICO adresu. CHEF tokeni bit će poslani na adresu s koje ste izvršili uplatu najkasnije 30 dana nakon što završi ICO. Čuvajte lozinku i privatni ključ MyEtherWalleta do tog trenutka, kako biste kasnije mogli raspolagati sa svojim CHEF tokenima. Ukoliko se tijekom CookUp ICO-a ne skupi 7000 ETH (soft cap) na vašu Ethereum adresu vratit će se uplaćeni iznos.

Detaljne upute kako uložiti u ICO dostupne su na CookUp stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:36