Digital Shapers

'Hrvatska bez jasne strategije digitalizacije, a tvrtke bez svijesti o važnosti promjene'

Jednodnevna konferencija Digital Shapers održat će se 28. studenog u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Najbolji primjeri iz prakse i konkretna rješenja za kompanije u kontekstu digitalne transformacije i ove će godine obilježiti jednodnevnu konferenciju Digital Shapers koja će se održati 28. studenog u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Riječ je o trećem izdanju te konferencije kojom se želi ukazati na iznimnu važnost digitalizacije procesa kako u gospodarstvu, tako u društvu općenito.

Digitalna transformacija još uvijek je jedna od najaktualnijih tema moderne tehnologije te podrazumijeva svjesnu promjenu načina poslovanja uz pomoć digitalnih tehnologija, priopćili su iz medijske grupe RTL koja organizira ovu konferenciju.

- Digitalizacija utječe na učinkovitost procesa, prihode, motivaciju i produktivnost zaposlenika, transparentnost podataka i brojne druge segmente poslovanja, a njenu jasnu strategiju u Hrvatskoj još uvijek nemamo. Uz to, brojne domaće kompanije nisu ni osvijestile važnost transformacije poslovanja – naglasili su i dodali kako prema DESI indeksu, koji pokazuje stupanj gospodarske i društvene digitalizacije, Hrvatska je na 22. mjestu što je jedan od najlošijih položaja u Europskih uniji.

Kako saznajemo, u sklopu konferencije ponovno će se izabrati i Digital Shaper godine, odnosno osoba ili kompanija koja je svojim radom dala doprinos digitalizaciji i digitalnoj transformaciji Lijepe naše. Prvi dobitnik tog priznanja bio je Infobip, kompanija koja danas zapošljava više od 1.500 ljudi u više od 60 ureda diljem svijet, dok je prošlogodišnjim Digital Shaperom proglašen Damir Sabol, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath i tvorac istoimene najpopularnije svjetske aplikacije za izračun matematičkih zadataka.

- Globalno gospodarstvo prolazi kroz niz promjena uzrokovanih digitalizacijom, a mi smo svjesni da je dubinska transformacija medija, gospodarstva i cijelog društva nužna. I ove godine u Zagreb dovodimo sjajne međunarodne govornike i stručnjake koji će pojedincima i predstavnicima hrvatskih kompanija prezentirati sjajne primjere, ali pripremamo i zanimljive panele s domaćim dionicima digitalne transformacije - rekao je Marc Puškarić, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:27