Neočekivan potez

Gotovo nepoznata kompanija Royole predstavila prvi pametni telefon sa savitljivim zaslonom

Telefon budućnosti u istu ruku je i tablet, ali i mobitel. Trenutno su dostupna dva modela
FlexPai mobitel sa savitljivim ekranom
 Royole

Na najvećem tehnološkom sajmu CES-u koji se trenutačno održava u Las Vegasu, američka kompanija Royole predstavila je prvi pametni telefon s potpuno savitljivim zaslonom. Sa svojim FlexPai mobitelom, ova gotovo nepoznata kompanija, pretekla je Samsung, ali i ostale tehnološke gigante poput Oppo-a, ZTE-a, Motorole, Sonya i Xiaomija koji su već ranije najavljivali predstavljanje tzv. telefona budućnosti, piše TechRadar.

Ovaj uređaj je tablet, ali i mobitel. Naime, kada se otvori korisnik dobiva uređaj od 7.8 inča, no kada se sklopi tada veličina njegovog ekrana iznosi svega 4 inča. Posebnost ovog uređaja je upravo njegov savitljivi ekran, te tzv. 'harmonika' koja se nalazi na stražnjoj strani telefona. Iz kompanije poručuju kako će korisnik mobitel moći presavinuti 200.000 puta.

Uređaj dolazi u dva modela i s posebno dizajniranim Android sustavom 9 (Pie) koji je prilagođen njegovom neobičnom izgledu. Prvi i nešto slabiji model od 6GB radne memorije i 128 GB memorijskog prostora stoji 1.318 dolara (oko 8.546 kuna), dok onaj jači oblik dolazi po cijeni od 1.468 dolara (oko 9519 kuna) s 8GB radnom memorijom i 256 GB memorijskog prostora.

Ovaj 'telefon budućnosti' trenutno je dostupan za kinesko i američko tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:14