Ažuriranje

Google maps osvježava svoje podatke: Od 12. lipnja novo snimanje diljem Hrvatske

Ovog puta Google neće samo snimiti hrvatske ulice, već će fotografirati i mjesta na kojima automobili nemaju pristup
Google Street View auto
 Grayling Press

Kako bi osvježili podatke na Google kartama, automobil i trekker Google Street Viewa vraćaju se u Hrvatsku, no ovog puta neće samo proći ulicama Lijepe naše, već će fotografirati i mjesta na kojima automobili nemaju pristup.

Trekker je, kako su pojasnili iz kompanije, kompletna fotografska oprema koja stane u naprtnjaču pa će tako Google moći fotografirati i pješačke zone i ulice pet hrvatskih gradova - Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka i Zadra.

Street View je popularna značajka Google karata dostupna u više od 88 zemalja širom svijeta kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu razgledavati različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva. Tako korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova te brojne povijesne znamenitosti poput Dioklecijanove palače ili Eufrazijeve bazilike ili pak prirodne ljepote kao što su plaže na Korčuli ili Zlatni rat na Braču, ali i nacionalne parkove među kojima su popularni Plitvička jezera i Kopački rit.

- Google prepoznaje potrebu za redovitim ažuriranjima zbog kontinuiranog razvoja infrastrukture. Redovito ažuriranje podataka usluge Street View pomaže korisnicima u boljem orijentiranju te im olakšava planiranje putovanja - poručili su iz kompanije čiji će automobil hrvatskim ulicama krenuti voziti 12. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:27