Jedan od najvećih

Glas Stephena Hawkinga biti će lansiran u svemir: 'To je poruka mira i nade'

Njegov pepeo bit će pokopan između najvećih britanskih znanstvenih umova
Stephen Hawking
 Profimedia, Everett

Glas Stephena Hawkinga biti će lansiran u svemir kao poruka mira i nade u petak, izjavila je njegova kćer Lucy Hawking, dok je britanski fizičar bio položen na posljednji počinak tijekom komemoracije u Westminster Abbeyu, prenosi Reuters.

Najpoznatiji svjetski znanstvenik umro je u ožujku ove godine u 76 godini života, nakon cjeloživotnog otkrivanja tajni svemira, fenomena crnih rupa i prirode vremena.

Njegov pepeo bit će pokopan između najvećih britanskih znanstvenih umova, Isaaca Newtona koji je udario temeljne zakone gravitacije i osnove moderne matematike i Charlesa Darwina čija je teorija evolucije bila jedna od dalekosežnih znanstvenih otkrića svih vremena, u Westminster Abbeyu.

Hawkingovoj obitelji na sprovodu pridružit će se oko 1 000 članova pučanstva, dok će glas poznatog fizičara biti poslan u svemir od strane Europske svemirske agencije.

„Lansiranje će biti usmjereno prema najbližoj crnoj rupi 1A 0620-00, koja živi u binarnom sustavu sa zvijezdom narančastog patuljka”, kazala je kćer, Lucy.

„To je poruka mira i nade o jedinstvu i potrebi da na ovom planetu živimo zajedno u harmoniji.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:17