Velikodušna nagrada

Facebook će hakerima koji pronađu 'bug' u sigurnosnom sustavu Libre platiti 10.000 dolara

AUTOR:

  • Matea Grbac

OBJAVLJENO:

4.9.2019. u 15:12

AUTOR:

  • Matea Grbac

OBJAVLJENO:

4.9.2019. u 15:12

Anonymous hacker in front of his computer with red light wall backgroundAnonymous hacker in a black hoody with laptop in front of a code background with binary streams cyber security concept
Getty Images/iStockphoto

Ilustracija

Facebook će svakom tko pronađe i najmanju manu u zaštitnom sustavu nove Libra kriptovalute platiti 10.000 dolara, objavio je to na svom blogu, direktor razvojnog tima Libre, Michael Engle.

Program nagrađivanja kreiran je s namjerom da se otkrije i najmanji propust u sigurnosnom sustavu prije službenog lansiranja iduće godine, piše Independent.

- Kada smo kreirali Librin blockchain, sigurnost je bio naš prioritet. Ako će se ljudi za svoje svakodnevne financijske potrebe oslanjati na ovu kriptovalutu ključno je da infrastruktura koja se krije iza nje bude sigurna za korištenje – napisao je.

Inače, ovakva praksa novčanog nagrađivanja hakera nije ništa novo među tehnološkim gigantima koji na taj način sprječavaju moguće ilegalne napade. Tako je, najveća društvena mreža od 2011. do danas platila čak 7,5 milijuna dolara za pronalazak propusta u svojim programima.

Tagovi