Putevima Netflixa?

Dio svijeta uskoro bi serije mogao gledati putem najveće online platforme za video sadržaj

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

29.7.2018. u 19:35

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

29.7.2018. u 19:35

, Image: 316105504, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

Najveća internetska platforma za pregled video sadržaja, YouTube, kreće stopama Netflixa i Amazona i počinje s osmišljavanjem svog originalnog programa. Kako piše CNBC, novim serijama i 'reality' emisijama nastoje pridobiti nove korisnike koji će plaćati njihovu uslugu pretplate.

Program, prvenstveno namijenjen za francusko, njemačko, japansko, meksičko i indijsko tržište, obuhvaćat će različite sadržaje i žanrove poput glazbenih dokumentaraca, realityja i dramskih serija, objasnila je Susanne Daniels, voditeljica originalnog programa YouTubea.

Dio će biti na lokalnim jezicima, a neki će se sadržaji prevoditi. Također, dok će jedan dio emisija biti dostupan besplatno na YouTubeu (uz reklame), dio programa bit će rezerviran za korisnike YouTube Premium pretplatničke usluge.

- Ciljamo na ona tržišta na kojima smo primijetili najveći potencijal za rast pretplatnika - objasnila je Daniels, dodajući kako su već objavili nekoliko originalnih sadržaja u Južnoj Koreji i Indiji koji su „nadmašili očekivanja”.

Reality show o južnokorejskom pop bendu Big Bang tako je primjerice bio vjetar u leđa i donio velik broj novih pretplatnika, od čega je polovica došla izvan Koreje, navodi Daniels.

Dodatno, YouTube je još 2016. godine debitirao s produkcijom originalnog sadržaja dostupnog na njihovoj 'premium' platformi. Radilo se o sadržaju koji je uključivao neke od njihovih najpopularnijih video kreatora, Hollywoodske zvijezde i nekoliko serija za djecu.

Ipak, kako prenesi CNBC, ovog puta dječji program nije u planu budući da, prema riječima Susanne Daniels, „kompanija ne vjeruje da bi, u ovom trenutku, dječji sadržaj mogao potaknuti rast broja novih pretplatnika”.