Misle na sutra

BlackBerry za 1,4 milijardi dolara kupio vodeću tvrtku za kibernetičku sigurnost

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

18.11.2018. u 12:36

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

18.11.2018. u 12:36

Blackberry's Exectutive Chairman and CEO John Chen speaks during a presentation at the Mobile World Congress wireless show in Barcelona, Spain, Tuesday, March 3, 2015. BlackBerry will launch four new smartphones this year and a new package of cross-platform applications as it continues its
Manu Fernandez / AP

Izvršni direktor BlackBerryja John Chen

Cylance, vodeću kalifornijsku tvrtku za kibernetičku sigurnost i umjetnu inteligenciju, ovog je tjedna za 1,4 milijardi dolara kupio BlackBerry, javlja CNBC.

- Vjerujem da će dosadašnje bogato iskustvo Cylancea u području umjetne inteligencije i kibernetičke sigurnosti u kratkom roku unaprijediti naše poslovanje – rekao je John Chen, izvršni direktor BlackBerryja, dodavši da je cijela BlackBerry obitelj 'jako uzbuđena što će u veljači službeno dočekati svoje nove kolege'.

Cylance je pionirska tvrtka u primjeni umjetne inteligencije koja se od svog osnutka 2012. godine u nekoliko prilika dokazala kao uspješna u predviđanju i sprječavanju kibernetičkih napada. Zahvaljujući naprednim tehnologijama, sigurnosnim stručnjacima i uspješnom poslovanju, ova se tvrtka brzo uspela na sam vrh. Od 3,500 klijenata, njih čak 20 posto je s liste Fortune 500 koja obuhvaća najuspješnije američke korporacije.

- Od ove prodaje će najviše profitirati naši zaposlenici kojima će se pružiti mogućnost za dodatno usavršavanje i profesionalni rast – izjavio je Stuart McClure, suosnivač i izvršni direktor Cylancea, naglasivši pritom da je najbitniji dio kupoprodajnog sporazuma upravo investiranje u zaposlenike.

Kanadski tehnološki div BlackBerry, koji je donedavno dominirao na tržištu pametnih telefona, svoje je poslovanje posljednjih godina preusmjerila na sigurnost mobilnih uređaja, ali i na druga unosna područja poput patentiranja autonomnih vozila.

Tagovi