Misle na sutra

BlackBerry za 1,4 milijardi dolara kupio vodeću tvrtku za kibernetičku sigurnost

Tim je potezom Kanadski div dao do znanja da će se još više fokusirati na sigurnost mobilnih uređaja
Izvršni direktor BlackBerryja John Chen
 Manu Fernandez / AP

Cylance, vodeću kalifornijsku tvrtku za kibernetičku sigurnost i umjetnu inteligenciju, ovog je tjedna za 1,4 milijardi dolara kupio BlackBerry, javlja CNBC.

- Vjerujem da će dosadašnje bogato iskustvo Cylancea u području umjetne inteligencije i kibernetičke sigurnosti u kratkom roku unaprijediti naše poslovanje – rekao je John Chen, izvršni direktor BlackBerryja, dodavši da je cijela BlackBerry obitelj 'jako uzbuđena što će u veljači službeno dočekati svoje nove kolege'.

Cylance je pionirska tvrtka u primjeni umjetne inteligencije koja se od svog osnutka 2012. godine u nekoliko prilika dokazala kao uspješna u predviđanju i sprječavanju kibernetičkih napada. Zahvaljujući naprednim tehnologijama, sigurnosnim stručnjacima i uspješnom poslovanju, ova se tvrtka brzo uspela na sam vrh. Od 3,500 klijenata, njih čak 20 posto je s liste Fortune 500 koja obuhvaća najuspješnije američke korporacije.

- Od ove prodaje će najviše profitirati naši zaposlenici kojima će se pružiti mogućnost za dodatno usavršavanje i profesionalni rast – izjavio je Stuart McClure, suosnivač i izvršni direktor Cylancea, naglasivši pritom da je najbitniji dio kupoprodajnog sporazuma upravo investiranje u zaposlenike.

Kanadski tehnološki div BlackBerry, koji je donedavno dominirao na tržištu pametnih telefona, svoje je poslovanje posljednjih godina preusmjerila na sigurnost mobilnih uređaja, ali i na druga unosna područja poput patentiranja autonomnih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:42