Novi rekorder

Avatar je pao! Posljednji nastavak Osvetnika novi je film s najvećom zaradom svih vremena

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

22.7.2019. u 8:59

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

22.7.2019. u 8:59

Marvel Studios' AVENGERS: INFINITY WAR..L to R: War Machine (Don Cheadle), Winter Soldier/Bucky Barnes (Sebastian Stan), Black Widow/Natasha Romanoff (Scarlet Johansson), Captain America/Steve Rogers (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Okoye (Danai Gurira), Falcon (Anthony Mackie) and Black Panther/T'Challa (Chadwick Boseman)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018
Film Frame // Marvel Studios

Avengers: Infinity War

Film Osvetnici: Završnica (Avengers: Endgame) sa zaradom od 2,790 milijardi dolara u nedjelju je konačno s trona srušio kultni Avatar.

Nakon što je film Jamesa Camerona tu titulu držao skoro cijelo jedno desetljeće, za nešto više od 500.000 dolara posljednji nastavak Marvelovog serijala konačno je uspio u svom naumu da postane najveći film u povijest, piše CNN.

- Velike čestitke studijima Marvel i Walt Disney i hvala svima fanovima diljem svijeta koji su dignuli Završnicu u povijesne visine – kazao je Kevin Feige, predsjednik Marvel studia.

No, ovaj rezultat zasigurno ne bi bio ovakav da prošli mjesec u Disneyu nisu odlučili u kina pustiti noviju verziju Završnice koja uključuje nekoliko novih scena kao i dodatni završnicu.

Inače, ovaj film na tržištu SAD-a zaradio je 853 milijuna dolara što ga je smjestilo na drugo mjesto po zaradi u toj zemlji jer prvo mjesto još uvijek drži Ratovi zvijezda: Sila se budi s velikih 936 milijuna dolara.

S druge pak strane na inozemnom tržištu uspio je ostvariti zaradu od 1,9 milijarde dolara iz čega se najviše ističe Kina (629 milijuna) nakon koje slijedi Velika Britanija (114 milijuna) i Južna Koreja (105 milijuna dolara).