Najava tehnološkog giganta

Apple prestaje proizvoditi iPhone X i SE kako bi se usredotočili na tri nova modela

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

11.7.2018. u 17:28

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

11.7.2018. u 17:28

An Apple staff member demonstrates a new iPhone X during a presentation for the media in Beijing, China October 31, 2017. REUTERS/Thomas Peter - RC1B10D1A9C0
Thomas Peter / REUTERS

iPhone X

Apple će potpuno prestati s proizvodnjom iPhonea X i SE kako bi se usredotočili na nove modele koje će predstaviti do kraja ove godine. Novi izvještaj BlueFina, kako piše GSM Arena, pokazao je koliko je Apple optimističan kad su u pitanju novi modeli – samo do kraja 2018. žele proizvesti 91 milijun novih mobitela, a u prvoj polovici 2019. planiraju napraviti 92 milijuna modela.

- iPhone 11 Plus trebao bi zadovoljiti one kojima se iPhone X nije svidio zbog veličine, dok će 'devetka' biti za one koji misle na vlastiti budžet – stoji u analizi.

Iako Apple ima mnogo usluga i proizvoda, 62 posto profita cijele kompanije dolazi od prodaje iPhonea, a iPhone X nije opravdao očekivanja. Već u travnju pročulo se kako Apple nije naručio dijelove za 'desetku' što je analitičare navelo na zaključak da će ga „ubiti“ do kraja godine, piše CNBC.

- Desetka ima jednostavan nedostatak – preskupa je. Osnovni model stoji oko 1000 dolara, a kupci okreću leđa preskupim mobitelima koji im zapravo nisu potrebni – rekao je tehnološki analitičar Neil Campling.

Pretpostavlja se da će od tri nova modela jedan biti znatno jeftiniji (oko 500 dolara ili 3200 kuna), drugi će imati dvije SIM kartice, što je popularno u azijskim zemljama i među biznismenima, a treći će biti jeftinija preslika 'desetke'.