Bezos u novoj akviziciji

Amazon kupio kompaniju Eero specijaliziranu za razvoj umreženih bežičnih routera

Detalji preuzimanja još nisu poznati, no vrijednost tvrtke Eero je 2017. procijenjena na 215 milijuna dolara
Jeff Bezos
 Profimedia, INSTAR Images

U svojoj novoj akviziciji, div online trgovine Amazon kupuje kompaniju Eero, specijaliziranu za razvoj bežičnih routera, prenosi Business Insider. Riječ je o posebnom sustavu nekoliko međusobno umreženih routera koji pružaju jednako stabilnu i snažnu internetsku vezu u svim dijelovima kuće, stana ili drugog prostora u kojem se koristi.

Detalji preuzimanja još nisu poznati, no vrijednost tvrtke Eero je posljednji put 2017. godine procijenjena na 215 milijuna dolara. Eero je osnovan prije pet godina, a jedni su od pionira mesh mreže, isprepletene bežične mreže koja se ne temelji na jednom, već na nekoliko međusobno povezanih routera. Kompanija jamči da će svaki novi Eero router pokriti internetskom vezom pokriti novih devedesetak četvornih metara.

Ova akvizicija potvrđuje, piše Businees Insider, Amazonove napore da zauzme kontrolu na tržištu opskrbe kućanstava elektroničkom infrastrukturom za pametne stanove. Naime, nedavno su preuzeli i kompaniju Ring and Blink, specijaliziranu za kibernetičku sigurnost u kućanstvima.

- Jako smo impresionirani s Eero timom i time koliko su brzo osmislili bežično rješenje za povezane uređaje te postigli njegovu funkcionalnost - izjavio je ovim povodom Dave Limp, viši potpredsjednik u Amazonovom odjelu za proizvode i usluge.

Dodao je kako obje kompanije dijele ideju da „iskustvo pametnog doma može postati još jednostavnije”, a zajedno će, kaže, i raditi na tome.

Jedan Eero router u prodaji je po cijeni od 199 dolara (oko 1300 kuna), a svaki idući router za proširenje pokrivenosti mrežom košta 149 dolara (cca 980 kuna).

Inače, iz Amazona su poručili kako gigant internetske trgovine nema u planu pratiti korištenje interneta i aktivnosti klijenata na internetu uz pomoć Eero routera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:13