Virus zaobišao zaštitu

Zbog hakerskog napada jedna od najvećih mjenjačnica kriptovaluta ostala bez 40 milijuna $

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

8.5.2019. u 16:26

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

8.5.2019. u 16:26

FILE PHOTO: Bitcoin (virtual currency) coins placed on Dollar banknotes, next to computer keyboard, are seen in this illustration picture, November 6, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo
Dado Ruvić / REUTERS

Najpoznatija kripto-valuta na svijetu Bitcoin

Iz jedna od najvećih svjetskih mjenjačnica kriptovaluta, Binance ukradeno je gotovo 7.000 Bitcoina u vrijednosti 40 milijuna dolara. Prema navodima CNBC, osim novčane svote koja iznosi dva posto ukupnih iznosa s kojima kompanija raspolaže, hakeri su uz pomoć virusa provalili i u nekoliko korisničkih računa s kojih su uzeli podatke klijenata mjenjačnice.

- Žao nam je što nismo uspjeli na vrijeme detektirati virus. Naime, riječ je o virusnom programu koji je zaobišao cijeli naš zaštitni sustav. Trenutno radimo na uklanjanju svih kvarova i radimo na unaprjeđenju našeg sigurnosnog sistema – poručili su iz kompanije.

Uz to, iz Binancea dodaju kako će sav ukradeni iznos namiriti iz osiguranja, te da su uspjeli ući u trag hakerima, a njihov napad povezali su s jednim virtualnim novčanikom.

- Postoji sumnja da hakeri i dalje kontroliraju neke od korisničkih računa s toga molimo sve naše klijente da budu oprezni u daljnjim transakcijama i prijave svaku sumnjivu radnju- kazali su.