Ovo ne žele da znate

Zaposlenici otkrili: ovih šest stvari nikada nemojte naručiti u McDonaldsu, a evo i zašto

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

14.7.2018. u 15:58

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

14.7.2018. u 15:58

Image: 12450617, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy / Profimedia, Alamy

McDonald's

Meni najpoznatijeg lanca brze hrane ima pregršt toga za ponuditi ljubiteljima nezdrave hrane, ali kada dođe do konzumacije McDonald hrane, mišljenja njihovih zaposlenika vjerojatno su jedni od najzanimljivijih.

Neki od njih nisu tamo samo zbog pripreme hrane koju poslužuju, nego i zbog popusta za zaposlenike koji dobivaju za konzumaciju svojih proizvoda. No, bez obzira na sve popuste i mogućnosti vrlo su izbirljivi i neće jesti baš sve što se nalazi na meniju.

Business Insider razgovarao je s nekoliko bivših i sadašnjih radnika kako bi otkrio što radnici McDonalda nikada ne bi jeli, a u nastavku donosimo njihove preporuke.

1. Filet o Fish

, Image: 290915476, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy / Profimedia, Alamy

McDonald's Filet-O-Fish

McDonaldov Filet-o-fish, jedan je od najdugovječnijih hamburgera ovog lanca brze prehrane. U ponudu je uveden još davne 1965. te je tako postao prvi sendvič u svijetu brze prehrane koji nije napravljen od svinjskog ili junećeg mesa.

Iako je ubrzo postao veliki hit u svijetu, a i omiljeni je sendvič predsjednika Donalda Trumpa, zaposlenici ga baš i ne preferiraju. Tako ga je jedan zaposlenik iz Virginie opisao kao obrok za starije jer ga ne moraju dugo žvakati, a drugi je njegov okus prozvao "generalno groznim".

2. McDonaldovi meni salata

Bez obzira na to što je riječ o salatama, koje bi po svojoj prirodi trebale biti zdravije i s puno manje kalorija od uobičajenih ponuda, čini se da to ipak nije situacija s McDonaldsovim salatama. Naime, njihove salate imaju i više od 500 kalorija. Za usporedbu, Big Mac sendvič ima 540 kalorija.

3. Bilo što što nije friško

Ako želite svježe pripremljeni obrok u McDonaldu samo ga prije narudžbe zatražite.

- Neki od naših restorana mogu biti lošiji od drugih i njegovi zaposlenici ne prate što im je iz ponude friško, a što nije. Ja osobno preferiram uvijek prvo pitati što je friško pripremljeno, a ako nemaju ništa uvijek ću pričekati koju minutu dulje kako bi dobio friško pripremnjen obrok. - kazao je jedan bivši zaposlenik.

4. Bilo koja nova ponuda

Bivši glavni menadžer rekao je kako bi uvijek trebali izbjegavati nove ponude. Umjesto isprobavanja novog i nepouzdanog, ljudi bi se trebali držati onog provjerenog i tradicionalnog jer klasik je ipak klasik, a novo uglavnom nije dovoljno dobro da bi se zadržalo u ponudi na duže staze.

5. McMeni

McDonalds Happy Meal hamburger, small french fries, beverage, apples and toy with box on paper wrapper on white background USA., Image: 120920683, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy / Profimedia, Alamy

McDonalds Happy Meal

„Vražja vrijednost.” - tako je jedan bivši zaposlenik opisao McMeni pakete.

Iako se na prvi pogled čine jeftinijima, u većini slučajeva i nisu.

6. Mcdonald's Doručak

he McMuffin is a family of breakfast sandwiches in various sizes and configurations, sold by the fast-food restaurant chain McDonald's. The Egg McMuffin is the signature breakfast sandwich. It was invented by McDonald's franchisee Herb Peterson in the late 1960s and was introduced in stores across the United States in 1972. In the US and Canada the standard McMuffin consists of a slice of Canadian bacon, a griddle-fried egg, and a slice of American cheese on a toasted and buttered English muffin. The round shape of the egg is made by cooking it in a white plastic ring surrounded by an outer metal structure. *** Description sourced from Wikipedia., Image: 257125691, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy / Profimedia, Alamy

McMuffin

 

Kada su 2013. predstavili McMuffin s bjelanjkom, bio je predstavljen kao zdravija alternativa običnom McMuffinu s jajima, no jedna osoba tvrdi drukčije.

„McMuffin s bjelanjkom je jednako nezdrav, ako ne i još nezdraviji od klasičnog McMuffina s jajima. Količina maslaca, bar u mom restoranu, koju stavljaju na gril je ogromna i uvelike povećava količinu kalorija u tom sendviču.”

„Ako ne ništa klasični McMuffin s jajima je bar konkretan u njemu znaš da si dobio cijelo jaje.” - navodi jedan od zaposlenika

Prema podacima sa službene McDonald stranice, McMuffin s bjelanjkom ima 280 kalorija, što je 20 kalorija manje nego regularni.