Čeka se Odbor vjerovnika

Za bivšu robnu kuću Roma na dražbi ponuđeno 690 tisuća kuna

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

16.4.2019. u 11:08

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

16.4.2019. u 11:08

Rijeka, 170210.
Gospodarska kriza ispraznila je brojne ducane Robne kuce Ri smjestene na Korzu u samom sredistu Rijeke. Sve je vise poslovnih prostora unutar robne kuce dano na prodaju ili u najam, a posljednji kat zjapi gotovo potpuno prazan.
Foto: Tea Cimas / Cropix
Tea Cimas / CROPIX

Robna kuća, ilustracija

Nakon četiri dražbe na kojima nije iskazan interes za bivšu robnu kuću Roma, na petoj dražbi za nekretnine Pan Trgoprometa u stečaju za taj su objekt dane četiri ponude od kojih je najbolju, doznaje se od stečajnog upravitelja Tihomira Zeca, dao Ivan Ivković iz Osijeka, a sada slijedi riječ Odbora vjerovnika, piše Glas Slavonije.

Ivković je ponudio 690.000 kuna, dok je druga ponuda bila ona tvrtke Tehno-elektro, 685.000 kuna. Podsjetimo, na prvoj dražbi za nekretnine Pan Trgoprometa početna cijena za Romu bila je 3,15 milijuna kuna. Ivković kaže kako zasad ne može konkretnije govoriti o novoj namjeni Rome, jer se čeka Odbor vjerovnika.

- Znam da objekt neću rušiti, nego detaljno renovirati i, prema svemu sudeći, i dalje će biti robna kuća - najavljuje Ivković. Trgopromet je Romu gradio u svoje zlatno vrijeme 1980-ih, kada je bila centar kupnje u gradu.

Poslovne veze Ivkovića vežu uz Đakovo u slučaju "Đakovštine" d.d., kada je u aferi njene propasti, kaže, oštećen za 53 milijuna kuna.