Novo sjedište Jeffa Bezosa

Video/foto: Najbogatiji čovjek na svijetu potrošio 530 mil. kuna za stanove na Manhattanu

Iako je Amazon odustao od sjedišta u New Yorku, šef kompanije Jeff Bezos odlučio se stacionirati upravo tamo
Jeff Bezos kupio je tri stana na Manhattanu na Petoj aveniji 212
 Visual House Screenshot

Iako je Amazon odustao od sjedišta u New Yorku, šef kompanije i najbogatiji čovjek svijeta Jeff Bezos odlučio se stacionirati upravo tamo te je na Manhattanu kupio tri stana za 'malu' cijenu od ukupno 80 milijuna dolara, odnosno otprilike 530 milijuna kuna. Kako piše Bloomberg, tri stana zajedno, odnosno penthouse i dva kata ispod njega, imaju 12 spavaćih soba i protežu se na više od 1.600 metara kvadratnih.

Visual House Screenshot
Novi stan Jeffa Bezosa

Troetažni penthouse ima pet spavaćih soba, šest kupaonica te odvojeni sedmerosobni apartman, navodi CNBC. Apartman, pak, ima privatnu spavaću sobu, dvije sobe za oblačenje, dvije kupaonice, dnevni boravak te ured, kao i nekoliko ormara, prekrasne poglede (kupaonica gleda na Empire State Building) te privatnost od ostatka doma.

Visual House Screenshot
Jedna od kupaonica u novom stanu Jeffa Bezosa

Drugi kat penthousea ima lounge koji vodi na terasu koja se proteže na gotovo 500 kvadrata, dok se na samom vrhu nalazi tzv. opservatorij, odnosno soba okružena staklenim zidovima, a izlazi na vlastitu terasu s pogledom na sjeverni, istočni i južni Manhattan.

CNBC Video Screenshot
Novi stan Jeffa Bezosa

Iako ga je Bezos platio 58 milijuna dolara ili nešto više od 380 milijuna kuna, kada je tek stavljan na tržište krajem 2017. penthouse je koštao 73,8 milijuna dolara (oko 490 milijuna kuna). Dodatna dva stana šef Amazona platit će ukupno 28,5 milijuna dolara, što je otprilike 190 milijuna kuna.

No, budući da Bezos prema Bloombergovom indeksu milijardera “teži” 108,3 milijarde dolara, a prije otprilike godinu i pol postao je najbogatiji čovjek na svijetu, njemu je to uistinu sitnica.

CNBC Video Screenshot
Pogled s terase novog stana Jeffa Bezosa

Uz to, kako je objasnila brokerica Donna Olshan, ovdje je jednostavno riječ o “kupovanju onoga što najbogatiji čovjek na svijetu danas želi kupiti”.

- Ako ste ekstremno bogati, zanimljivi i puno putujete, jednostavno morate imati stan u New Yorku. To je na listi stvari koje prije smrti morate kupiti - smatra Olshan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:19