Velike promjene

Velika aviokompanija povezala Irsku i Hrvatsku, još veća uvodi i direktan let do Amerike

Izravnu zrakoplovnu liniju između Hrvatske i SAD-a čekali smo punih 28 godina
Ryanairov avion u Zračnoj luci Zadar
 Jure Mišković / Hanza Media

Zrakoplov Boeing 737-800 irskoga niskobudžetnog avioprijevoznika Ryanaira sa 186 putnika sletio je u nedjelju u Zračnu luku Dubrovnik i na novoj će redovitoj liniji od lipnja do kraja listopada četiri puta tjedno povezivati Dublin i Dubrovnik.

Direktor Zračne luke Dubrovnik (ZLD) Frano Luetić istaknuo je prilikom slijetanja tog zrakoplova da je dolazak Ryanaira vrlo bitan bez na to obzira što već postoji svakodnevna zračna linija Dubrovnik - Dublin avioprijevoznika AerLingus.

- Ryanair je najveća aviokompanija u Europi. Dosad je povezala Dubrovnik i Dublin, a očekujem i druga odredišta. Cijene karata su vrlo povoljne, što će omogućiti prilično jeftin put do Irske - rekao je Luetić. Najavio je da će u subotu 8. lipnja u Zračnu luku Dubrovnik sletjeti prvi zrakoplov najveće aviokompanije na svijetu - American Airlinesa.

- Prvi put nakon 28 godina imat ćemo izravnu liniju SAD - Hrvatska. Dubrovnik je prvi u Hrvatskoj koji će je imati triput tjedno, prema Philadelphiji. Interes putnika jako je velik, pa će u rujnu to biti i četiri puta tjedno - rekao je Luetić. S obzirom na to da je 2018. godina bila rekordna za ZLD, Luetić je rekao kako je plan za 2019. godinu bio rast prometa od 5 posto, ali je u prvih pet mjeseci ostvaren porast od 20 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:04