Novosti

Uber poskupljuje drugi put ove godine i diže cijenu minute vožnje sa 60 lipa na 1,20 kuna

No, ima i dobrih vijesti - cijena vožnje do zračne luke Franjo Tuđman se smanjuje za 15 kn
Ilustracija
 Ronald Goršić / CROPIX

Uber mijenja cijene u Zagrebu, podiže cijenu minute vožnje sa 60 lipa na 1,20 kuna i spušta cijenu prijevoza do zračne luke Franjo Tuđman, 70 umjesto 85 kuna ako krećete s južne strane Save i 95 kuna umjesto 110 ako krećete sa sjeverne strane grada.

Startna cijena i dalje ostaje na 6 kuna, a ne mijenja se ni cijena po kilometru (3,60 kuna). Nove cijene predstavljene su prilikom spajanja usluga uberX i UberSELECT što će, tvrde u Uberu, korisnicima poboljšati uslugu, a vozačima osigurati bolje uvjete rada.

Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu istaknuo je: “Kontinuirano radimo na poboljšanju iskustva za naše korisnike i vozače koji koriste aplikaciju. Spajanjem usluga uberX i UberSELECT želimo osigurati visoku razinu kvalitete i za jedne i za druge. Siguran sam da će i cijeli proces usklađivanja s novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu, čiji rok se uskoro bliži kraju, dovesti do unaprijeđenja tržišta i dalje osiguravati porast kvalitete usluge.“

Kako bi se potaknule dodatne promjene u industriji te osigurali bolji uvjeti rada, pokrenut je i program Zaštite za partnere u okviru kojega svi samostalni vozači uz besplatno AXA osiguranje imaju zaštitu od neplaniranih troškova uslijed velikih životnih događanja.

Uz poboljšanja uvjeta rada za vozače, Uber radi i na poboljšanju iskustva korisnika. Kao dio poboljšanja, u sklopu uvođenja novih sigurnosnih opcija korisnici imaju opciju pristupanja sigurnosnom centru. On sadržava sve što je vezano za sigurnost korisnika, kao i poveznice koje im omogućuju dijeljenje rute kojom putuju sa svojim prijateljima te brzo kontaktirati hitnu pomoć. Nove opcije vozače upozoravaju na pridržavanje propisanih ograničenja brzine kako bi svaka vožnja bila sigurna za njih, putnike i ostale sudionike u prometu.

Inače, Uber je u svibnju povećao cijenu po kilometru sa 3 kune na 3,60 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:10