Settle

U neke zagrebačke kafiće, dućane, salone i teretane više ne morate nositi novac i kartice

Settleovi su korisnici od srpnja mogli slati i primati novac, a sada njime mogu i plaćati kod trgovaca i ugostitelja
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

U određene zagrebačke lokale od danas nije potrebno nositi novčanik, odnosno novac ili kartice, jer sve usluge i proizvodi mogu se platiti aplikacijom Settle, priopćili su iz kompanije.

Settle je, naime, u Hrvatskoj aktivan od početka srpnja te su korisnici mogli slati i primati novac, a sada njime mogu i plaćati kod trgovaca i ugostitelja. Riječ je o europskoj aplikaciji za mobilno plaćanje i prijenos novca koja je izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, a Lijepa naša bila je prvo tržište te kompanije na kojem je predstavila aplikaciju.

Osim slanja novca, svi Settleovi korisnici mogu njime i plaćati u Maloj kavani na Trgu bana Jelačića, u geek shopu Here be dragons u tzv. Tkalči, fitness centrima tvrtke Gladiator te Body Building i fitness učilištu prof. Siser, kao i u beauty centrima Studio Tim.

- Mala kavana želi pratiti nove trendove te svoju ponudu i uslugu još više približiti gostima i dati im mogućnost sigurnijeg, jednostavnijeg i bržeg načina podmirivanja računa. Za razliku od kartičnog plaćanja, Settle nudi niz pogodnosti u smjeru spajanja korisnika aplikacije s trgovcima kod kojih je moguće mobilno plaćanje putem Settlea - naglasio je Tomislav Vlaović iz Male kavane.

Settle

Korisnici aplikacijom mogu platiti s bilo koje od podržanih kreditnih i debitnih kartica, dok je trgovcima koji dosad zbog raznih razloga nisu imali bezgotovinsko plaćanje omogućen, kako tvrde u Settleu, jednostavniji i troškovno povoljniji način da prihvate plaćanje mobilnim telefonom.

- Uvođenjem mobilnog plaćanja kod naših prvih partnera Settle je postao prvo rješenje ove vrste koje omogućava ne samo jednostavan i brz prijenos novca između korisnika, već i plaćanje kod trgovaca. Vjerujem da će ovakav iskorak značajno proširiti bazu korisnika i potaknuti interes za korištenjem mobilnog plaćanja jer trgovci dolaskom Settlea u Hrvatsku sada mogu biti spremni prihvaćati i sve druge oblike plaćanja koje do sada nisu mogli ponuditi zbog visokih i obvezujućih troškova. Naši prvi trgovci-partneri koji od danas primaju Settle tek su početak izgradnje snažne mreže Settle partnera širom Hrvatske – kazao je Marko Koprivić, voditelj operacija za partnere u Settle Hrvatska.

- Uvođenje mobilnog plaćanja za naše učilište znači brzu i jednostavno naplatu edukacije instruktora i izbjegavanje nekih ranijih procesa koji su bili potrebni, poput slanja potvrda o uplati. Vjerujem da će ovakav način plaćanja, posebno za fizičke osobe, postati općeprihvaćen, upravo zbog brzine i jednostavnosti transakcija – smatra Damir Siser, vlasnik i voditelj Body building i fitness učilišta “prof. Siser” koje vodi i fitness centre Gladiator na Šalati i u Zagrebačkoj 105 u Sesvetama.

Settle

Inače, uz Settle svatko može platiti ili primiti uplatu samo korištenjem svojeg mobilnog telefona. Korisnici mogu slati novac sa svojih debitnih i kreditnih kartica, ili sa svojeg bankovnog računa, na bilo koji broj mobilnog telefona, a primljeni novac postaje odmah dostupan unutar korisničkog računa u Settleu. Primljeni novac također se može automatski preusmjeriti i pohraniti na račun u banci i to bez naknade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:32