Svjetski dan štednje

Tridesetak volontera PBZ-a će 31.listopada održati radionice o važnosti štednje i novca

Za osnovne škole održavaju se dvije radionice, a novina su radionice Financijski savjetnik
 Privredna banka Zagreb

Ususret Svjetskom danu štednje 31.listopada iz Privredne banke Zagreb danas su najavili niz događanja kojima će jedna od naših najvećih banaka obilježiti taj dan. Među ostalim, tridesetak volontera PBZ-a održati će u osnovnim i srednjim školama diljem zemlje 60 radionica o važnosti štednje i znanja o financijama.

- Za osnovne škole priredili smo radionice Djeca i štednja te Ti odlučuješ, a novina su radionice u srednjim školama Financijski savjetnik. Povodom inicijative Umjetnost štednje koja je pokrenuta prošle godine i u kojoj sudjeluju međunarodne banke supsidijari Intesa Sanpaolo Grupe, PBZ je formirao tim od 50 edu volontera koji su dosada u 34 škole i u 15 gradova proveli 114 radionica za djecu u osnovnim školama - ističu u PBZ-u.

Uz financijsku edukaciju mladih, u PBZ su Svjetski dan štednje posvetiti jačanju odlučnosti žena za donošenje odluka kojima će povećati svoju financijsku neovisnost.
- Riječ je o novoj inicijativi pod nazivom Rizik je posao za žene u sklopu koje smo organizirali istoimenu radionicu u kojoj su sudionicama predstavljeni rezultati ankete o tome kako se žene nose s preuzimanjem financijskog rizika. Također, sudionice su imale priliku na praktičnim vježbama donositi financijske odluke te se upoznati s osnovama financijskog i investicijskog planiranja – navode u PBZ-u.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana štednje PBZ će prirediti i okrugli stol Digitalno bankarstvo-bankarstvo nove generacije na kojem će se učenici srednjih škola moći upoznati s načinima korištenja digitalne tehnologije u razvoju bankarskih proizvoda i u praćenju zadovoljstva potrošača.

- Nastavljamo i s projektom Muzej u školi, škola u muzeju koji uključuje organizirane posjete škola PBZ-ovom Muzeju u Zagrebu posvećenom povijesti novca i štednje te organizaciju posjeta škola poslovnicama Banke gdje se djeca upoznaju s osnovnim financijskim pojmovima, poslovima bankarskog službenika i alatima kojima se koriste u bankarskom poslovanju - najavljuju u Privrednoj banci Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:28