Jeftine krpice

Krenula ljetna sezonska sniženja: Očekuje se rast prometa i do čak 30 posto

U domaćim trgovinama bilježimo sve veće i veće sezonske popuste sukladno svjetskoj i europskoj praksi
Sezonsko sniženje
 Damjan Tadić / CROPIX

Sutra započinje ljetno sezonsko sniženje koje može potrajati maksimalno 60 dana, objavili su danas iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

- Prema praksi u posljednjih par godina očekuje se da se prometi u trgovini na sezonskim sniženjima povećaju čak i do 30 posto - istaknula je Tomislava Ravlić, direktorica Sektora za trgovinu HGK.

Tijekom cijelog trajanja sezonskog sniženja, redovna cijena artikla te ona nova, snižena, moraju biti iskazane jasno, vidljivo i čitljivo poručuju u Komori.

- Ako trgovac ne proda sve proizvode, može nastaviti s prodajom proizvoda po sniženoj cijeni sve do isteka zaliha, ali mu nije dopušteno oglašavati takvu prodaju kao sezonsko sniženje nakon proteka propisanih 60 dana - dodala je Ravlić.

Iako se potrošači nerijetko žale kako sezonska sniženja u Hrvatskoj ne mogu konkurirati sniženjima u inozemstvu, žaleći se da trgovci u Hrvatskoj tek neznatno snižavaju cijene proizvoda i usluga dok se vani puno lakše može naći popuste i preko 50 posto, iz HGK poručuju kako se taj trend u zadnje vrijeme mijenja.

- Posljednjih godina u domaćim trgovinama bilježimo sve veće i veće sezonske popuste sukladno svjetskoj i europskoj praksi i slične termine sezonskih sniženja, čime je trgovina postala konkurentnija u odnosu na zemlje okruženja - rekla je direktorica Sektora za trgovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:26