važan poslovni iskorak

Sonik trgovine postaju Studenac marketi

Maloprodajni lanac Studenac ima više od tri tisuće zaposlenih i 541 prodavaonicu







































 
 Nikola Vilic/Cropix

Trgovački lana Studenac u utorak je izvijestio da je započela završna integracija zadarskih Sonik trgovina u poslovanje Studenca i to preuređenjem trgovina te završnim usklađivanjem svih internih procesa, čime Sonik trgovine postaju Studenac marketi.

Prve novouređene trgovine otvorene su jučer - dvije u Zadru te po jedna u Ražancu i Rtini, a do kraja ovog tjedna bit će preuređeno još 11 prodavaonica.

Sam proces tranzicije u Zadru i okolici te na otocima potrajat će do kraja godine, iznose iz Studenca.

"U završnici godine, koja će biti obilježena, među ostalim, utjecajem aktualne pandemije na cijelo tržište, sa zadovoljstvom ističem važnost završne faze integracije Sonika", kazao je predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk podsjećajući kako je Sonik je od prosinca prošle godine dio Studenca.

Cilj je, kako je rekao, sačuvati vrijednost koju Sonik predstavlja svojim kupcima te postupno poboljšati ponudu i pružiti kupcima posebne pogodnosti.

Sonik je ove godine proslavio 30 godina postojanja, uz više od 80 trgovina i gotovo 500 zaposlenika, a tranzicija u Studenac markete i poslovna sinergija s glavnim maloprodajnim trgovačkim lancem na Jadranu predstavljaju važan poslovni iskorak zadarskog lanca.

Maloprodajni lanac Studenac nastao je kao mali obiteljski obrt 1973. godine. Od 2018. je u vlasništvu poljskog investicijskog fonda Enterprise Investors, a od 2019. godine preuzima Istarske supermarkete i zadarski Sonik, šireći tako poslovanje diljem jadranske obale. Ima više od tri tisuće zaposlenih i 541 prodavaonicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:39