Olakšice

Sberbank za građane uvodi tromjesečni moratorij na kredite urednih platiša

Zahtjev za moratorij mogu poslati online ili poštom u razdoblju od 1. travnja do 30. lipnja ove godine
Ilustracija
 Marijo Basic / Ilustracija / CROPIX

Sberbank za građane uvodi tromjesečnu odgodu otplate odnosno moratorij na kredite klijenata koji su do sada bili uredni u otplati, uz produljenje roka otplate kredita za tri mjeseca, izvijestila je u četvrtak ta banka.

U razdoblju moratorija klijenti neće morati plaćati anuitete kredita. Zahtjev za moratorij mogu poslati online ili poštom u razdoblju od 1. travnja do 30. lipnja ove godine.

U razdoblju moratorija klijenti ne plaćaju glavnicu ni kamatu po kreditu. Kamata po kreditu će se obračunavati te će banka po isteku tromjesečnog moratorija nenaplaćenu obračunatu kamatu za vrijeme moratorija rasporediti na preostale anuitete do kraja otplate kredita, a konačan datum otplate kredita će biti prolongiran za tri mjeseca moratorija.

Zahtjev za tromjesečni moratorij klijent može se pronaći na www.sberbank.hr kao i sve ostale potrebne informacije za odgodu plaćanja financijskih obveza.

Poslovni subjekti klijenti Sberbanka zahtjev za korištenje mjera Vlade mogu podnijeti online, putem Fina portala MJERE, a za sve potrebne informacije mogu se obratiti i svom referentu u banci, kažu u Sberbanku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:49