Nepravedna praksa

Prvih pola sata besplatno ili ne? Vozač ostao iznenađen kada je dobio račun za parking

Pokušao je objasniti kako prema njihovoj logici nije trebao platiti dva sata parkinga nego samo jedan
Ilustracija
 Matija Djanješić / CROPIX

- Za provedenih sat i osam minuta naplatili su mi 20 kuna iako na računu jasno piše da je prvih 30 minuta besplatno, a da je jedan sat parkinga 10 kuna – objašnjava korisnik parkirališta riječkog KBC-a o kojem se brine tvrtka Rijeka plus d.o.o.

Vozač je odmah mailom poslao pritužbu tvrtki iz koje su mu tek šturo priopćili da ukoliko je prekoračio besplatnih pola sata na snagu automatski stupa tarifa za naplatu punog sata.

Iako je on pokušao objasniti kako prema njihovoj logici nije trebao platiti dva sata parkinga nego samo jedan, obzirom da je prvih pola sata besplatno, dobio je odgovor kako se ta tarifa ne odnosi na takve slučajeve.

Kako navodi Novi list, upit o ovom slučaju uputili su Rijeka plusu iz kojeg su objasnili kako je sve napravljeno po pravilu.

- Temeljem zahtjeva KBC-a uvedeno je da se naknada za korištenje parkirališta plaća nakon isteka 30 minuta od dolaska vozila na područje pod naplatom pa do odlaska vozila s područja pod naplatom, umjesto dosadašnjih 60 minuta. Iz priloženog računa vidljivo je da je dolazak korisnika na parkiralište u 13:45 sati, unutar 30 minuta korisnik nije napustio parkiralište te je isto nastavio koristiti do 14:53 sati, što znači da je korisnik proveo 1:08 sati na parkiralištu te mu je iznos od 20,00 kuna ispravno naplaćen sukladno važećem cjeniku", stoji u objašnjenju društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:36