Ide na prodaju

Privatni otok koji je služio za promociju zloglasnog festivala prodaje se za 12 mil.$

Privatni otok od 14.1639 četvornih metara krasi sedam raskošnih plaža, glavna kuća i nekoliko manjih koliba
 Screenshot YouTube

Privatni otok Saddle Back Cay na kojem je prije dvije godine sniman promotivni video spot za zloglasni Fyre festival, poznat kao najveći tulum koji se nikad nije dogodio, prodaje se za gotovo 12 milijuna dolara, odnosno oko 80 milijuna kuna.

Iako ovaj otok, smješten u Bahamima, zapravo nije ni trebao biti mjesto održavanja festivala, čiji su osnivači reper Ja Rule i poduzetnik Billy McFarland, svijet ga je zapamtio zbog prirodnih ljepota, ali i supermodela poput Belle Hadid i Kendall Jenner koje su krasile spot, piše CNBC. Uz to, za Saddle Back Cay se vjeruje i da je bio u vlasništvu poznatog Pabla Escobara te da je korišten u njegovoj ruti krijumčarenja.

Iako se festival pokazao kao apsolutna prijevara, za otok koji ga je proslavio ne može se reći isto. Privatni otok od 14.1639 četvornih metara krasi sedam raskošnih plaža, glavna kuća i nekoliko manjih koliba. Uz to, može se pohvaliti i jednim od najboljih morskih pejzaža na svijetu.

Inače, luksuzni festival doživio je pravi fijasko. Tisuće razočaranih posjetitelja za svoje ulaznice nerijetko su izdvojili i do 49.000 dolara, što je više od 320.000 kuna, a kada su stigli na otok, umjesto luksuznog smještaja dočekali su ih potopljeni šatori, a ni jedan od koncerata za koje su platili ulaznice nije se održao. Stoga, unatoč isprikama organizatora, McFarland je osuđen na šest godina zatvora zbog prijevare korisnika uz novčanu kaznu od 26 milijuna dolara.

Iako bi se moglo pomisliti da bi činjenica da je otok poznat po velikoj prijevari mogla narušiti njegovu vrijednost, to se nije dogodilo, a trgovac nekretninama HG Christies navodi "da ne postoji loša reklama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:10