Scenic Eclipse

Pola milijuna kuna za privatnog butlera i ekskluzivni apartman na brodu iz pulskog škvera

Gosti ekskluzivne kabine imaju pravo i na vožnju helikopterom i podmornicom kada to požele BUTLER VAM LAŠTI CIPELE, MOŽETE NA VOŽNJU HELIKOPTEROM ILI PODMORNICOM KAD POŽELITE Evo kako se provode gosti na ekskluzivnom kruzeru koji je neki dan izašao iz Uljanika i koliko košta 11 dana na Jadranu
Luksuzna jahta Scenic Eclipse
 simulacija / CROPIX

Nakon što je u subotu navečer malo poslije 20 sati luksuzni polarni kruzer Scenic Eclipse, zadnji brod Uljanika prije proglašenja stečaja, isplovio iz pulske luke, otpravljen je on prema Barceloni. Tamo će, prema dostupnim informacijama, 14. kolovoza primi prvih dvjesto putnika koji će, putujući do Atene, provest najmanje 9 dana na velebnom kruzeru, dužine 168 metara sa 114 kabine, opremljen privatnim helikopterom i podmornicom. Gosti će na Scenic Eclipseu naći preko 10 restorana i barova, od cjenovno nižih do ekskluzivnih, unutarnji i vanjski bazen, wellness, teretana i pilates studio, a ima i svoju kazališnu i kino dvoranu.

Pula, 270719. 
Polarni kruzer Scenic Eclipse koji se gradio za australskog brodovlasnika Glena Moroneya danas ce isploviti iz pulskog brodogradilista Uljanik prema Rotterdamu. 
Foto: Marijana Banko / CROPIX
Marijana Banko / CROPIX

I koliko će to sretnici platiti?

Prvo putovanje, Scenic Eclipsea, od Barcelone, preko Monte Carla, uz talijansku obalu do Santorinija pa Atene plaća se, prema dostupnim podacima, od 8,695 dolara po osobi, odnosno oko 57 tisuća kuna za devet dana. “Od” zapravo znači da je to najniža cijena za plovidbu van sezone sa “skromnim” smještajem u kabini Verandah Suite od 32 kvadrata. Iako kabina ima kraljevski krevet, mramornu kupaonicu i uslugu dostave u kabinu, ponukalo nas je to da provjerimo što točno uključuje stvarno ekskluzivan smještaj, onaj koji se plaća oko 200 tisuća kuna. Takozvana Owner's Suit kabina smještena je na šestoj palubi. Ako je suditi po imenu, ona bi trebala biti rezervirana za brodovlasnika, australskog bogataša Glena Moroneya iz Scenic Grupe koji je brod iz Uljanika naručio, ali na stranicama su dostupne cijene i za tu kabinu. Tako je za mediteransko 9-dnevno putovanje cijena 30,695 dolara po osobi (200 tisuće kuna ili 22 tisuće kuna po danu).

Kažu da je vlasnička kabina veličine 195 kvadratnih metara, a uključuje kraljevski bračni krevet u spavaćoj sobi s “walk in” ormarima. Kupaonica ima terapijske parne tuševe, a u dnevnom boravku, pak, ispred velikog televizora smješten je spa jacuzzi. Ali ni to sve nije prostor za opuštanje jer, kako pišu na stranicama, za to je namijenjena privatna knjižnica s Kindle e-knjigama.

Scenic Grupa
Kruzer Scenic Eclipse, render penthousea

Sve su sobe opremljene posebnim antialergenskim pročišćivačima zraka. Balkon je ograđen staklenim zidom, odakle se pruža najbolji pogled na brodu.

Za sve potrebe gosta na raspolaganju je privatni butler. Na službenim stranicama navode da su butleri Scenic Eclipsea obrazovani u najboljim pariškim ugostiteljskim školama te uvijek paze da imaju maksimalno tri klijenta kako bi se svakom mogli potpuno posvetiti. Tako će rezidentima “kraljevskog apartmana” ujutro nositi kavu ili čaj s novinama. Gosti mogu sami kreirati svoje menije za obroke, a mini bar će se puniti dnevno s pićem po izboru gosta. Butler će po zahtjevu donijeti kanapee ili voćnu platu, ali i raspakirati i spakirati prtljagu, piše, a možete ga zatražiti i za uslugu laštenja cipela. Gosti ekskluzivne kabine imaju pravo i na vožnju helikopterom i podmornicom kada to požele.

Scenic Eclipse ima desetak europskih putovanja, preko Portugala, Španjolske, Italije, Grčke, Francuske. Ima, također, i hrvatsko putovanje. Imena Greek Isles & Dalmatian Discovery uključuje putovanje od Atene do Venecije s postajama u Dubrovniku, Hvaru, Splitu i Rovinju, a za 11 dana plovidbe u prosjeku se plaća 12,800 dolara, odnosno oko 85 tisuća kuna.

Međutim, stvarna namjena Scenic Eclipsea su arktičke i antarktičke ture. Najpopularnija je ona od norveškog arhipelaga Svalbard uz ledenu obalu Grenlanda do glavnog Islanda Reykjavika za koju su svi termini u ovoj godini popunjeni. Putovanje traje 14 dana i stoji oko 23.945 dolara, gotovo 160 tisuća dolara. Kako pišu, u cijenu su uključene avionske karte za dolazak i povratak i devet obroka na brodu. Uz goste putuje i 16 specijalista za polarna istraživanja koji je voditi ture i držati edukacijske programe. Duže antarktičke ture su, naravno, i puno skuplje. Primjerice, 19-dnevno putovanje iz Buenos Airesa, oko Falklanskog otočja i otočića Južna Georgija do Antarktičkog poluotoka, gdje se, kako kažu, možete upoznati s pingvinima i kitovima, stoji oko 200 tisuća kuna za obični smještaj i gotovo pola milijuna kuna za Owner's Suit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:01