Nova šopingmanija

Počela velika sniženja diljem Hrvatske, cijene nekih proizvoda manje su i do 50 posto

Sezonsko sniženje u Hrvatskoj počinje 27. prosinca, neki brendovi nude popuste do 70 posto
Ilustracija
 Ronald Goršić / Hanza Media

Iako su sezonska sniženja u SAD-u i Velikoj Britaniji već počela, blagdan sv. Stjepana kod nas ih je odgodio, no samo za jedan dan. Tako će sutra, 27. prosinca, Hrvatsku ponovno zahvatiti šopingmanija, a proizvodi će u prosjeku biti sniženi između 20 i 50 posto, objavila je Hrvatska gospodarska komora (HGK).

- Praksa je pokazala da posljednjih godina domaći trgovci prate trendove europskih trgovaca po pitanju sezonskih rasprodaja pa se bilježe sve veće stope sniženja. Osim toga, usklađeni su i rokovi sniženja pa naši kupci više ne idu u tolikoj mjeri kupovati u druge zemlje u okruženju - pojasnila je Tomislava Ravlić, direktorica Sektora za trgovinu HGK, te je naglasila da se u “60 dana propisanog trajanja sniženja redovna cijena i nova snižena cijena moraju iskazati jasno, vidljivo i čitko”.

Tako se diljem Zarinih trgovina prethodnih dana moglo vidjeti zaposlenike kako već preslaguju odjeću, a omiljeni brend mnogih Hrvatica najavio je sniženje ovogodišnje kolekcije jesen/zima do 30 posto. Isto toliko bit će sniženi i proizvodi još jednog Inditexovog brenda, Bershke, te Oysha. Stradivarius će, s druge strane, sniziti svoju prethodnu kolekciju do 40 posto, a Pull&Bear i Massimo Dutti ponudit će sniženja do čak 50 posto.

Trebalo bi imati na umu i da sezonsko sniženje navedenih brendova putem online trgovine počinje već danas u 22 sata, a snižene artikle brenda Pull&Bear putem mobilne će aplikacije biti moguće kupiti već od 20 sati. Osim što će to oduševiti mnoge koji ne vole gužve koje se stvaraju tijekom rasprodaja, svi dobro znamo da se proizvodi u popularnim trgovinama brzo prodaju pa je možda i bolje kupiti ih upravo na taj način.

Osim brendova grupe Inditex, svoje će artikle sniziti još jedna španjolska kompanija, Mango. Točnije, online sniženje Mangovih proizvoda iz kolekcije jesen/zima 2018. već je počelo, a riječ je o sniženju do 50 posto. Ako više volite kupovati u fizičkim trgovinama, snižene artikle u Mangu moći ćete kupiti od sutra.

H&M također nudi sniženja do 50 posto, a sutra počinju i sniženja u hrvatskoj tvrtki Galeb, poznatoj po trenirkama, pidžamama i donjem rublju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:50