Novo poskupljenje

Netflix diže cijene usluga: Poskupljenje će prvi osjetiti Amerikanci, a nakon toga i mi

Prema njihovim najavama s početka godine, isto poskupljenje zahvatit će i europske korisnike
Scena iz Black Mirrora
 Profimedia, Hollywood Archive

Mnogi korisnici popularne platforme za gledanje serija i filmova, Netflixa, uskoro bi mogli dobiti veće račune za ovu uslugu.

Dok su neki korisnici ovo novo poskupljenje već osjetili, drugima su, pogotovo građanima SAD-a, ovog tjedna počele pristizati obavijesti o novim tarifama koje bi trebale nastupiti već u svibnju.

Kako prenosi CNN, nove cijene njihovih usluga trebale bi biti više za jedan do dva dolara. Tako će primjerice osnovi paket od sada umjesto osam dolara koštati devet dolara, standardni paket koji uključuje streamanje u HD rezoluciji s 11 poskupit će na 13 dolara mjesečno, dok će se cijena premium paket s dosadašnjih 14 popeti na 16 dolara.

Iako su iz kompanije povećanje cijena svojih usluga najavili već u siječnju, uz objašnjenje kako će dodatna sredstva investirati u nove serije i filmove. Njihovu najavu podržali su i investitori zbog čega su cijene dionica porasle za šest posto u siječnju.

Prema njihovim najavama s početka godine, isto poskupljenje zahvatit će i europske korisnike što znači da bi i cijene njihovih usluga u Hrvatskoj uskoro mogla biti nešto viša.

Inače, Netflix već duže vrijeme intenzivno ulaže u poboljšanje svojih usluga, a samo prošle godine za kupnju novog sadržaja izdvojili su čak 8 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:45