Čuveni vodič

Michelin uvrstio Zagreb i Dubrovnik kao nove destinacije s izborom najboljih restorana!

Riječ je o tzv. crvenom vodiču ili "Main Cities of Europe" koji putnicima nudi mjesta za jelo i boravak
Ilustracija
 Profimedia, Press Association

Dubrovnik i Zagreb uvršteni su kao novi gradovi među 38 europskih destinacija s izborom najboljih restorana u predstojeći Michelinov vodič "Glavni gradovi Europe 2019" koji izlazi 27. ožujka.

Uz Dubrovnik i Zagreb, u taj Michelinov vodič za ovu godinu prvi put je dodan i islandski glavni grad Reykjavik, čija je kuhinja i restorani, poput hrvatskih, također impresionirala Michelinove inspektore, prenosi agencija AFP.

Riječ je o tzv. crvenom vodiču ili "Main Cities of Europe" koji putnicima nudi mjesta za jelo i boravak odnosno izbor restorana i hotela u 38 europskih gradova temeljem obilazaka i ocjena njihovih inspektora.

U njemu će se za ovu godinu naći i zagrebački i dubrovački restorani, pri čemu se ne otkriva koji su to, ali se dodaje da su Zagreb i Dubrovnik "dvije ključne turističke destinacije u zemlji".

U Hrvatskoj za sada zvjezdicu Michelina imaju tri restorana - rovinjski Monte, šibenski Pelegrini i dubrovački 360, dok to u Zagrebu nema još nijedan, ali se tome nada njih nekoliko, među kojima i, kako se neslužbeno doznaje, restoran Noel.

Michelin je prošle godine u drugom digitalnom vodiču za Hrvatsku predstavio 62 domaća restorana, naglašavajući kuhinju zemlje, dok se treće izdanje tog vodiča za ovu godinu očekuje tijekom ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:48