Nestašica bitnog sastojka

Ljubitelji brze hrane zabrinuti jer će zbog suše i vrućine pomfrit postati kraći nego ikad

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

2.8.2018. u 8:10

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

2.8.2018. u 8:10

, Image: 29541200, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful;
Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: no, Credit line: Profimedia, ImageSource
Profimedia, ImageSource

Ilustracija

Velika suša uzorkovat će nestašicu krumpira, upozoravaju njemački i švicarski mediji. Zbog toga se već krenuo vaditi mladi krumpir, iako se treba čekati da dosegne veličinu od najmanje 7,5 centimetara. A posljedica toga će biti – kraći pomfrit!

 Otkrio je to predsjednik Udruženja proizvođača krumpira Švicarske Ruedi Fischer, a ovo je posebno važno za lance brze prehrane, poput McDonald’s-a, Burger Kinga i KFC-a. - Ako napravimo kraći pomfrit, on neće dobro izgledati u kartonima predviđenima za krumpir – rekao je Fischer.

Iz McDonald’s-a kažu da postoji mogućnost da će pomfrit biti kraći, no to ne znači da ga neće biti dovoljno. Pravo stanje uroda krumpira bit će poznato krajem kolovoza, ali već danas ukazuje na smanjeni urod, kaže Fischer.

Ništa bolje stanje nije ni u Njemačkoj, gdje se procjenjuje da će urod biti 40 posto manji a zbog toga će morati uvoziti krumpir i povisiti mu cijenu, dok se u Hrvatskoj najbolje vidjelo da krumpira nema dovoljno za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji jer se čak i spominjala nestašica čipsa.