Nestašica bitnog sastojka

Ljubitelji brze hrane zabrinuti jer će zbog suše i vrućine pomfrit postati kraći nego ikad

Iz McDonalds-a kažu kako mogućnost skraćenja postoji, ali bit će ga dovoljno za sve
Ilustracija
 Profimedia, ImageSource

Velika suša uzorkovat će nestašicu krumpira, upozoravaju njemački i švicarski mediji. Zbog toga se već krenuo vaditi mladi krumpir, iako se treba čekati da dosegne veličinu od najmanje 7,5 centimetara. A posljedica toga će biti – kraći pomfrit!

Otkrio je to predsjednik Udruženja proizvođača krumpira Švicarske Ruedi Fischer, a ovo je posebno važno za lance brze prehrane, poput McDonald’s-a, Burger Kinga i KFC-a. - Ako napravimo kraći pomfrit, on neće dobro izgledati u kartonima predviđenima za krumpir – rekao je Fischer.

Iz McDonald’s-a kažu da postoji mogućnost da će pomfrit biti kraći, no to ne znači da ga neće biti dovoljno. Pravo stanje uroda krumpira bit će poznato krajem kolovoza, ali već danas ukazuje na smanjeni urod, kaže Fischer.

Ništa bolje stanje nije ni u Njemačkoj, gdje se procjenjuje da će urod biti 40 posto manji a zbog toga će morati uvoziti krumpir i povisiti mu cijenu, dok se u Hrvatskoj najbolje vidjelo da krumpira nema dovoljno za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji jer se čak i spominjala nestašica čipsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:51