Prava sitnica

Kućerak za adaptaciju prodan za vrtoglavih pola milijuna dolara: 'To je akcijska cijena'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

7.2.2019. u 14:23

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

7.2.2019. u 14:23

A home is shown for sale in the Haight Ashbury neighborhood in San Francisco, California, August 24, 2010. Sales of previously owned U.S. homes took a record plunge in July to their slowest pace in 15 years as the wind went out of the housing sector's sails and underlined a struggling economy. REUTERS/Robert Galbraith (UNITED STATES - Tags: BUSINESS) - GM1E68P081K01
Robert Galbraith / REUTERS

Kuća na prodaju, ilustracija

Tržište nekretnina u San Franciscu buja i dostiže vrtoglave razine. Naime, kako prenosi Business Insider, nedavno je kućerak od skromnih 45 kvadrata prodan za nevjerojatnih 550.000 dolara (nešto više 3 milijuna i 500 tisuća kuna).

No, još je nevjerojatnije, barem za naše pojmove, što se ovo smatra praktički akcijskom ponudom i niskom cijenom za ovaj američki grad u kojem razvoj tehnološke industrije ruši sve rekorde.

Ovaj je posjed na tržištu bio dva mjeseca, a prvotna cijena iznosila je 600.000 dolara. S obzirom na to da je nekretnina oglašavana kao kuća za adaptaciju, netko je zapravo platio više od pola milijuna dolara za zemljište i lokaciju. Naime, prodana ruševna kućica zapravo dolazi na zemljištu od 230 kvadrata na kojem se može izgraditi više od 300 kvadrata životnog prostora.

Pogledajte za što su novi vlasnici izdvojili pola milijuna dolara.