Nov obračun

Konkurencija za ostale taksi prijevoznike: Uber mijenja cijene za određene lokacije

Uber odustaje od fiksnih cijena za određene lokacije i za vožnju do i od zračnih luka uvodi cijenu vožnje obračunatu prema redovnom cjeniku
Taksiji i aplikacija Uber u krugu
 Željko Puhovski / Nikolina Vuković Stipaničev / Hanza Media

Uber odustaje od fiksnih cijena za određene lokacije i za vožnju do i od zračnih luka uvodi cijenu vožnje obračunatu prema redovnom cjeniku. Kako su priopćili iz Ubera, cijene vožnje za te lokacije nisu odražavale stvarne uvjete na cesti pa su stoga ponekad bile i veće, a od danas u 17 sati to više neće biti tako.

Primjerice, vožnja od Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu do Glavnog kolodvora u Zagrebu u uvjetima bez prometnih gužvi traje otprilike 20 minuta, a udaljenost je otprilike 14,2 kilometara. Umjesto dosadašnjih 95 kuna, u Uberu su procijenili da je u stabilnim prometnim uvjetima realna cijena vožnje otprilike 69,12 kuna (6 kuna start + 0,60 kuna po minuti + 3,60 kuna po kilometru).

- Kako bismo osigurali potpunu transparentnost cijena, više neće postojati fiksne cijene te ćeš za svaku vožnju moći vidjeti unaprijed određenu cijenu koja odgovara stvarnim uvjetima na cesti prilikom traženja vožnje – javila je kompanija za posredovanje u uslugama prijevoza svojim korisnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:31