Đir po obali

Koliko je skupo jesti i piti usred ljeta u Dalmaciji? Pripremite novčanik...

Sa sezonom u turističkim središtima diljem obale skaču i cijene u kafićima, restoranima, ali i na tržnicama te lokalnim trgovinama
 HANZA MEDIA

Sa sezonom u turističkim središtima diljem obale skaču i cijene u kafićima, restoranima, ali i na tržnicama te lokalnim trgovinama. Reporteri Slobodne Dalmacije napravili su đir po Splitu, Zadru, Šibeniku i Korčuli te provjerili koliko je skupo jesti i piti usred ljeta u Dalmaciji.

U svakom slučaju, ni ne pokušavajte u Korčuli ići na pizzu bez četiri 'mažuranića' u džepu. Ma, ponesite vi, za svaku sigurnost, i 'starčevića sa sobom'.

Ovaj izračun odnosi se na prosječno četveročlanu obitelj, a u nastavku pogledajte cijene koje smo prikupili i pokušajte zbrojiti koliko bi vas koštala tura za ekipu u centru Splita, ručak s obitelji u kakvom zadarskom restoranu ili spiza za pošteni ručak na nekoj od tržnica ili peškarija...

Split, 120710.
Razgovor sa turistima i vlasnicima restorana i konoba,koja se jela najvise narucuje i sa kojim jelom  su turisti najzadovoljni.
Na fotografiji: Verica Savic konobarica restorana
Duje Klarić / CROPIX
Konobarica u splitskom restoranu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:59