Zaokret

KFC se okreće zdravoj prehrani, javnost: 'Kad jedem ovakve obroke, želim ih potpuno masne'

AUTOR:

  • Lea Balenović

OBJAVLJENO:

4.6.2018. u 13:20

AUTOR:

  • Lea Balenović

OBJAVLJENO:

4.6.2018. u 13:20

, Image: 232916962, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

KFC se odriče prženih krumpirića u korist zdravije alternative

KFC postaje još jednim od fast food lanaca koji počinje slijediti trend zdrave prehrane te uvodi obroke s čak 20 posto manje kalorija, piše DailyMail. Naime, uskoro će obožavatelji KFC-ove piletine uz nju moći jesti i kukuruz, grah i ostalo povrće kao besplatne alternative popularnim i nezdravim prženim krumpirićima. Osim toga, fast food lanac razmišlja i o ponudi isključivo gaziranih pića s nula ili niskim postotkom kalorija te će uvesti još obroka sa 600 ili manje kalorija.

- Meni će proći kroz potpunu transformaciju – izjavio je glasnogovornik kompanije dodajući da će do 2025. svi njihovi obroci sadržavati 20 posto manje kalorija, a kasnije ove godine uvest će i vegetarijanske obroke.

Ovaj je preokret dio kampanje Public Health England (PHE) koja želi navesti ljude da jedu 400 kalorija za doručak, 600 za ručak i 600 za večeru sa zdravim međuobrocima i pićima, a izmijenjeni meni prvo će biti ponuđen Britancima i Ircima.

Ipak, KFC će zadržati svoje recepte te neće raditi kompromise po pitanju okusa, kako navode iz kompanije, a postoje i obroci koji su uspjehom i tradicijom zagarantirali svoj ostanak u meniju poput Original Recipe piletine s 11 biljaka i začina.

- Svjesni smo da ljudi više nego ikada prije brinu o svojoj prehrani i suočavamo se s velikim izazovima u promjeni percepcije naše hrane i ponude – objašnjava nutricionistica Victoria Robertson koja se bavi inovacijom u hrani ovog lancu brze hrane dodajući da su i prije imali slične opcije manje kalorične hrane poput Riceboxa.

Međutim, iako je ova vijest tek nedavno došla do javnosti, već se mogu čuti negativni komentari u kojima KFC-ovi obožavatelji mole kompaniju da ne mijenjaju ponudu i ne uništavaju njihove omiljene proizvode budući da ondje ne odlaze jesti salatu i zdravu hranu, već masnu piletinu. Jedan od komentatora posebno je dobro sumirao reakciju javnosti na ovu objavu: “Čemu? Ne jedem niti želim ovakve obroke često, ali kad ih želim, ŽELIM IH POTPUNO MASNE. Preklinjem vas da mi to ne oduzimate”.