Ispravak

 CROPIX

Nastavno na tekst Cijena smrti u Hrvatskoj: grobno mjesto 'u redu kod Tuđmana' platit ćete 870.000 kuna! tvrtka Ukop poslala nam je sljedeći ispravak:

1. Korištenje sredstava iz godišnje grobne naknade

Za korištenje grobnog mjesta korisnik plaća godišnju grobnu naknadu, ale se godišnja grobna naknada nikako ne naziva kako je novinarka navela tzv. “porez na pokojnike” iz razloga što su to sredstva koja se koriste namjenski za održavanje groblja i nije točno da visinu određuje Uprava groblja nego Nadzorni odbor.

Nastavno u tekstu, suprotno prethodno navedenom točno se navodi da se grobna naknada plaća za godišnje održavanje groblja, koje podrazumijeva hortikulturno uređenje i održavanje, odvoz smeća, održavanje cesta i staza, vodovodne i kanalizacijske mreže, čišćenje snijega te održavanje objekata, i njen se iznos kreće od nekoliko desetaka do nekoliko stotina kuna godišnje i prikupljeni iznos od godišnje naknade ni približno nije dostatan za obavljanje poslova održavanja groblja koja su prethodno nabrojana te stoga Grad Osijek izdvaja dodatna sredstva za održavanje groblja.

2. Netočna informacija o cijenama usluga

Netočna informacija i cijenama usluga Ukop d.o.o. Osijek dovodi u zabludu korisnike naših usluga te zahtijevamo objavu ispravnih cijena i to na sljedeći način:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:31