Addiko Virtualna poslovnica

Do brzog kredita ili otvaranja računa u samo pola sata i bez odlaska u poslovnicu

Uslugu mogu koristiti i oni koji nisu klijenti Addiko banke, uz uvjet da imaju otvoreno internet bankarstvo
Mario Žižek (hologram), predsjednik Uprave Addiko banke na predstavljanju Virtualne poslovnice
 Addiko banka / Press

Za podići brzi nenamjenski kredit do 40.000 kuna ili otvoriti tekući račun više nije potrebno odlaziti u banku, čak ni po onaj jedan potpis ili papir koji vam često nedostaje. Naime, Addiko banka je danas predstavila svoju Virtualnu poslovnicu koja klijentima svih banaka omogućava da cijeli proces od prijave, preko ispunjavanja dokumentacije, do odobrenja i elektroničkog potpisa odrade u potpunosti online.

- Sve što vam treba je mobitel, tablet ili laptop s dobrom kamerom, osobna iskaznica i token vaše matične banke. Realizacija kredita traje oko pola sata, a otvaranje računa traje i manje - pohvalio se Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke koji se okupljenima na predstavljanju virtualne poslovnice i sam obratio u digitalnom formatu - u obliku holograma.

Uslugu, dodao je Žižekov hologram, mogu koristiti i oni koji nisu klijenti Addiko banke, uz uvjet da u svojoj banci imaju otvorenu uslugu internet bankarstva.

- Zato imamo proces video autentifikacije u kojem vam treba token matične banke putem kojeg mi možemo dobiti podatke i o klijentima drugih banaka - objasnio je prvi čovjek Addika.

Ipak, ako niste njihov klijent, nakon što ste sve ugovorili u virtualnom svijetu, u idućih godinu dana morat ćete se barem jednom prošetati do fizičke poslovnice.

- Sukladno zakonu i Smjernicama Hrvatske narodne banke dužni ste u roku od 12 mjeseci doći u poslovnicu kako bismo obavili uvid u Vašu osobnu dokumentaciju na temelju koje je sklopljen poslovni odnos - stoji na stranicama Virtualne poslovnice, koja je za sada dostupna radnim danom od 9 do 22 sata te subotom od 9 do 14 sati, ali uskoro bi trebala živjeti i 24 sata dnevno.

Trenutno u Virtualnoj poslovnici, na čijem je razvoju Addikov tim radio oko godinu dana, klijenti mogu zatražiti Blic kredit i otvoriti tekući račun, no u dugoročnom planu je i širenje digitalnog bankarstva na druge usluge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:44