Totalna preobrazba

Danas hotel s dvije zvjezdice, od 2021. goste će primati kao luksuzni cjelogodišnji resort

U kompleks Pical tijekom dvije godine uložit će se 790 milijuna kuna
Vizualizacija budućeg resorta Pical
 Valamar

Porečki hotel Pical s dvije zvjezdice, u vlasništvu Valamar Riviere, u 2021. godini goste će primati kao luksuzni cjelogodišnji resort s pet zvjezdica, a cijelo će područje, s hotelom Valamar Collections Marea Suites otvorenim ove godine, poručuju iz kompanije, postati jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj.

Kako je jučer kompanija objavila na Zagrebačkoj burzi, u kompleks Pical tijekom dvije godine uložit će se 790 milijuna kuna, u sklopu kojih će nekretnina doživjeti kompletnu preobrazbu: imat će 500 smještajnih jedinica, moći će primiti do 1700 gostiju, turistima će na raspolaganju biti sedam barova i jednako toliko restorana, a brčkat će se na 2200 četvornih metara vodene površine.

Osim toga, iz Valamara najavljuju da će tvrtka do otvorenja hotela obnoviti i plažu sa Sundance Beach Clubom, a bit će tu i wellness, kongresni centar koji će moći primiti 1200 gostiju te unutarnji bazen.

- Ovime Valamar nastavlja s ulaganjem u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti - poručili su iz kompanije.

Vijest o najnovijim ulaganjima jučer je objavljena na Zagrebačkoj burzi, i to nakon što je Nadzorni odbor donio načelno prethodno odobrenje o investicijama u 2020.

One će ukupno, stoji u priopćenju, iznositi 599 milijuna kuna te će uključivati početak gradnje resorta Pical, a sa sljedećom sezonom u planu je ulaganje i u hotel Zagreb u Poreču, nastavak ulaganja u Istra Premium Camping Resort u Funtani, ali i nastavak ulaganja u Valamarove smještaje za sezonske zaposlenike.

Konačna odluka o investicijama, poručuju iz kompanije, ipak će biti donesena do kraja ove godine.

Valamar Riviera je 2018. godinu završila s prihodima iznad 2 milijarde kuna, što u usporedbi s prethodnom godinom predstavlja rast od 11 posto, a broj noćenja iznosio je 6,5 milijuna.

Samo u ovoj godini tvrtka je investirala 798 milijuna kuna, a njihovo luksuzno novoobnovljeno ljetovalište Marea Suites svoja je vrata gostima otvorilo ovaj mjesec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:59