Šoping ludilo

'Crni petak' s popustima do 80% najavili HG Spot, Svijet medija, Arena Zagreb, Mömax...

IKEA ima šarene popuste svaki tjedan u studenom, a u posteljina.hr već su krenula sniženja
Ilustracija, dućan
 Alessia Pierdomenico / REUTERS

Čekanje ispred vrata trgovine cijelu noć, tučnjava zbog majice ili haljine, guranje i kupovanje odjeće na kilograme neke su od asocijacija na “Black friday”, koji će se održati krajem ovog tjedna. No, to je uobičajen prizor u Americi, u Hrvatskoj je i dalje u začecima. Osmišljen je kako bi označio početak blagdanskog šoping ludila nakon Dana zahvalnosti, a nerijetko se kupuju stvari koji i nisu neophodne samo zato što su snižene čak i 90 posto.

Kod nas ni histerija ni popusti nisu došli na tu razinu, ali brojni trgovci ipak su uveli neke akcije. Donosimo pregled domaćih trgovina koje su već najavile popuste ovog petka, a kod nekih su sniženja već i krenula.

Tako je posteljina.hr najavila popust od 60 posto od 19. do 25. Studenog u webshopu i fizičkim trgovinama. To znači da se posteljine mogu kupiti od 69 kuna, plahte od 55, jastučnice već od 9, a deke od 49 kuna. Ostale ponude provjerite ovdje.

City Center one radi sat duže

Ikea ima popuste druge boje tijekom svakog vikenda u studenom pa će kraj ovog tjedna obilježiti bijelom bojom. To znači da su na popustima od 20 posto bijeli kupaonski ogrtači, bijeli namještaj i bijelo posuđe. Primjerice, možete kupiti krevetić za bebe snižen sa 799 kuna na 639. Ostale ponude provjerite ovdje.

Od većih šoping centara detaljne popuste najavila je samo Arena Centar Zagreb. Mark Pjetri nudi do 50% na dio asortimana srebrnog nakita, Desigual do 40% popusta, Terranova ima 30 posto na sve artikle, u Lenovo trgovini nude čak 50% na odabrane MOTO mobitele, Sport Vision ima 30% na novu kolekciju i dodatnih 10% na već snižene cijene. I H&M je najavio 20% manje na svu robu, a cijeli popis sniženja pogledajte na sljedećem linku.

City Center one West i East i Split popis sniženja će objaviti u srijedu, no već se sada zna da će produžiti radno vrijeme u petak, do 22 sata.

A1, nekadašnji Vip, s popustima kreće sutra, no zasad je jedino poznato da će se njihov “Crni petak” odvijati na webshopu.

Popusti na elektroničke uređaje

Trgovina Svijet medija s popustima kreće u petak ujutro, a kažu da će sniziti cijene televizora, fotoaparata, kućanskih aparata, sportskih satova, mobitela, igračaka i igraćih konzola do 50 posto.

HG Spot priprema “Crni vikend”, s popustima od čak 80 posto, a na web stranici su obećali kako će se po super cijenama moći kupiti brojni Apple proizvodi, mobiteli, računala, televizori, računalna oprema. eKupi najavljuje do 70 posto popusta od 23. do 25. studenog, a uključit će se i Ponuda dana, servis koji i inače nudi velike popuste na putovanja, beauty tretmane i gastronomiju. Zasad nije poznato kolika sniženja će ponuditi, no sve kreće u ponoć u noći sa četvrtka na petak.

Nedavno otvorena trgovina namještajem Mömax imat će popuste od 30 do 70 posto tijekom ovog vikenda. Tako ondje možete kupiti, naprimjer, tepih po 50 posto nižoj cijeni, a posebno će sniziti sav tekstil i zavjese.

MAC, jedan od omiljenih beauty bredova, najavio je sniženje od 20 posto na asortiman u u Arena Centru i u Ilici u Zagrebu te u Morpurgovoj poljani u Splitu.

“Black Friday” popuste će sigurno imati Mango, Zara, Stradivarius, Asos, Bershka i druge popularne trgovine odjećom, no detalje će, kao i prošle godine, javiti dan ranije kupcima koji su se prijavili na njihov newsletter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:51