Vjerovali ili ne

Cathay Pacific niže propuste: opet ponudili luksuzne aviokarte po cijeni za drugi razred

Riječ je o drugom takvom propustu u samo dva tjedna
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Nekolicina sretnika koji su svoje avionske karte od Lisabona do Hong Konga kupili ove nedjelje na internetskoj stranici Cathay Pacifica, putovat će prvom klasom za 1512 dolara, umjesto za 16.000 koliko je stvarna cijena tog putovanja u luksuznom razredu, piše BBC.

Riječ je, naime, o grešci u sustavu tog avioprijevoznika zbog koje su karte u ponudi bile znatno jeftinije. Iako se radi o drugom takvom propustu u samo dva tjedna, iz kompanije su poručili da će karte za te putnike biti važeće.

- Veselimo se primiti mali broj putnika koji su kupili ove karte i ponuditi im naše premium usluge - poručili su iz Cathay Pacifica i dodali kako je trenutno u tijeku istraga o tome što je pošlo po krivu.

Pred svega dva tjedna, ova se kompanija suočila s vrlo sličnom pogreškom. Tada su karte za povratno putovanje prvim razredom na relaciji Vijetnam – New York koštale 675 dolara, umjesto ispravnih 16.000 dolara. I tada je aviokompanija priznala propust te najavila da će putnici s takvim kartama ipak moći putovati.

Cathay Pacific tako niže propust za propustom. Podsjetimo, IT sustav iste aviokompanije u listopadu prošle godine bio je hakiran te su tako osobni podaci više od devet milijuna putnika bili ugroženi. Dodatno, samo mjesec dana ranije, dogodila im se prilično bizarna greška, o čemu je novac.hr pisao. Naime, tada je jedan od njihovih aviona iz pogona za lakiranje izašao s pogrešno napisanim imenom same aviokompanije (Cathay Paciic, umjesto Cathay Pacific).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:51