Nema mu spasa

Američki modni brend Dressbarn izgubio bitku s vremenom: 'Gasimo poslovanje u potpunosti'

Grupacija je u svibnju najavila kako će zatvoriti svih 650 dućana te fokus poslovanja prebaciti na preostale brendove
Dressbarn dućan u New Yorku
 Profimedia, Avalon Editorial

Američki modni lanac ženske odjeće Ascena Retail objavio je kako do kraja kolovoza zatvara 53 preostale trgovine svog brenda Dressbarn. Ovo je samo nastavak već ranije najavljenog potpunog gašenja neprofitnog brenda.

Naime, grupacija je u svibnju najavila kako će zatvoriti svih 650 dućana te fokus poslovanja prebaciti na preostale brendove iz svog portfelja koji uključuje Justice, Lande Bryant, Loft, Ann Taylor i Catherines, piše CNBC.

Iako se u početku nagađalo da će Dressbarn izaći iz grupacije i nastupiti kao samostalna jedinica te kroz stečajni postupak spasiti dio svog poslovanja čini se kako je taj plan u potpunosti propao.

Dressbarn je na tržištu prisutan već više od pet desetljeća, a najpoznatiji je po svojim modelima ženske poslovne odjeće. U prve probleme upao je pojavom i popularizacijom poznati trgovačkih lanaca brze mode kao što su H&M i Zara. Završni udarac zadobio je u posljednjih godinu dana gdje se kao i većina starih modnih kuća nije snašao u tranziciji internetske kupovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:07