Ponuda za jedan dan

Addiko banka: Tko se javi u petak, dobit će gotovinski kredit uz 50 posto nižu kamatu

Umjesto 8,2 posto, kamatna stopa za kredit u kunama iznosit će 4,1 posto
Addiko banka
 Damjan Tadić / Hanza Media

Svi klijenti koji 15. lipnja podnesu zahtjev za odobravanje gotovinskog kredita u Addiko banci, bit će nagrađeni s 50 posto nižom kamatnom stopom i to za cijelo vrijeme otplate. Tu posebnu pogodnost banka je nazvala "Addiko Red Friday", a odnosi se na gotovinske kredite u kunama i eurima koji su dostupni postojećim i novim klijentima.

Kamatna stopa je fiksna za cijelo razdoblje otplate, a kako pojašnjavaju iz te banke, za Addiko Blic kredite, ona će umjesto standardnih 8,2 posto, iznositi 4,1 posto (EKS 4,18 posto) za kune, dok će za kredite s valutnom klauzulom umjesto standardnih 8 posto, 15. lipnja iznositi četiri posto. Iz banke ujedno poručuju a pritom nema dodatnih troškova, kao što su naknade ili troškovi javnog bilježnika.

- U Poslovanju s građanstvom Addiko banka je u 2017. godini zabilježila rast novih kredita od 51 posto, uz rast volumena nenamjenskih kredita od 57 posto. Uspješno poslovanje i nadmašena očekivanja su nas ujedno potaknuli da osmislimo jedinstveni 'Addiko Red Friday', koncept kakav dosad nije viđen u bankarstvu, gdje jedan dan u godini kamatne stope spuštamo za čak 50 posto, izjavila je Petra Bašić Jantolić, direktorica Upravljanja proizvodima i odnosima s klijentima za građanstvo i mala poduzeća poručuju iz Addiko banke. Dodaje kako je time željeli klijentima zahvaliti na ukazanom povjerenju i omogućiti im gotovinski kredit po nevjerojatno povoljnim uvjetima.

Prema podacima Hrvatske udruge banaka, prosječne kamatne stope banaka na gotovinske kredite od jedne do pet godina iznosila je 5,6 posto u prva četiri mjeseca ove godine. Iz toga proizlazi da su Addiko Blic krediti bili i malo skuplji od prosjeka. M.K.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:10