8 koraka za lakši dolazak do pozajmice

Iako se ponuda financijskih rješenja postupno poboljšala u posljednjim godinama, institucije su mnogo konzervativnije nego što su bile prije posljednje financijske krize. Zbog tog razloga, mnogi pojedinci i obitelji još uvijek imaju problema s dobivanjem kredita. Stoga smo otišli u Matchbanker.hr kako bismo vam ponudili neke savjete o tome kako dobiti vjerovnike kredita da prihvate zahtjev za kredit.

1. Vratite svoje postojeće dugove

Ako ste zainteresirani za dodatne opcije pozajmljivanja novca, vjerojatno vam nije u interesu otkazati postojeće pozajmice. No, stvar je u tome da biste time uvelike povećali šanse za dobivanje novog zajma. Jedna od stvari na koju većina vjerovnika kredita obraća pozornost jest iznos redovnih mjesečnih primanja kojima biste vraćali zajmove. Stoga je moguće vratiti postojeće zajmove i poslije zatražiti veći kredit.


2. Povećajte rok otplate

Povećanjem roka otplate ćete trebati manje izdvajati za otplatu svakog mjeseca. Kako je vaš neopterećeni dio prihoda bitan faktor prilikom odobravanja vašeg zahtjeva, vaše šanse se ovime automatski povećavaju. Naravno, s dužim rokom otplate ćete morati duže plaćati kamate - što znači da ćete u konačnici vratiti veći iznos nego s kraćim rokom otplate. Neovisno o tome, ovo je jedna od korisnih mogućnosti koju možete razmotriti.


3. Nabavite dokaz o prihodima

Naravno, svakome je glavni prihod njegova plaća, ali moguće je da postoje i drugi prihodi kao na primjer prihodi od najma ili dodatnog posla. Iako ti prihodi nisu sigurni kao plaća, još uvijek se mogu uzeti u obzir kada vjerovnik kredita gleda vaša mjesečna primanja. Stoga bi davanje dokaza o tim prihodima moglo biti korisno onima koji se brinu o odobrenju za kredit.


4. Stvorite dobru kreditnu povijest

Prvi put je uvijek teže dobiti financijska sredstva na raspolaganje, jer nema zapisa o vama u registrima kredita, vi ste stranac za kojeg je teško procijeniti rizik. Vjerovnici kredita cijene financijsko iskustvo. Ukoliko želite dobiti najbolje moguće uvjete za kredit, idealno bi bilo da ste u prošlosti već negdje posudili novac i vratili ga.


5. Nabavite jamstvo

Svaka vrsta jamstva uvijek će vam znatno povećati vjerojatnost za ostvarenje zajma. Od sudužnika, mjenica, polica osiguranja, zaloga ili hipoteke, svako jamstvo daju dodatno osiguranje vjerovniku kredita.


6. Platite svoj dug HROK-u

Nema sumnje da registriranje u HROKu, čak i za male dugove, može zatvoriti mnoga vrata. Istina je da postoje vjerovnici koji daju zajmove bez provjere HROK-a, ali postoji mnogo više onih koji automatski odbacuju kandidate s dugom u HROK-u. Iako je HROK privremeno obustavio izdavanje kreditnih izvješća, nikad ne znate kada može ponovno početi s normalnim radom.


7. Nabavite životno osiguranje

Životno osiguranje je uvijek dobro imati, a u slučaju smrti ono pokriva dugove koje je osoba imala u životu. Zato takvo osiguranje čini vjerovnike sklonijim odobrenju kredita, pogotovo kod starijih klijenata.


8. Korištenje drugih proizvoda

Ukoliko želite pozajmiti novac u banci, oni će uglavnom biti skloniji odobravanju vašeg zahtjeva ukoliko već imate račun u njihovoj banci, ili ako koristite njihove druge proizvode kao što su mirovinski plan ili neka vrsta osiguranja. Na kraju dana, u njihovim očima ćete biti bolji klijent i također će imati više informacija o vama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:36