PLODONOSAN POSJET

Ugledna delegacija iz Hrvatske u posjetu Kazahstanu: razgovori o dolasku tamošnjih turista na Jadran, uspostavi avio linije....

Otvorena je i zgrada počasnog konzulata Republike Hrvatske u Kazahstanu

Hrvatska delegacija u kazahstanu

U posjetu Kazahstanu visoka delagacija Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice održala je niz važnih sastanaka o daljnjem produbljenju gospodarske ali i turističke suradnje dviju zemalja.

Hrvatsku delegaciju predvodi državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonći Glavina koji nam je u kraćem razgovoru kazao da je tijekom sastanaka s domaćinima bilo riječi o mogućnostima proširenja turističke suradnje, odnosno stvaranju uvjeta za dolazak kazahstanskih turista u Hrvatsku. U sklopu toga intenzivno se razgovara o uspostavljanju direktne avionske linije između Kazahstana i Hrvatske već sljedeće godine. Letove bi obavljala državna Kazahstanska avio kompanija Air Astana.

image

Hrvatska delegacija u Kazahstanu

Kako bi se potaknuli i ojačali bilateralni odnosi u području turizma danas je potpisan Memorandum o suglasnosti između Ministarstva turizma i sporta Hrvatske i Ministarstva kulture i sporta Kazahstana. U Hrvatskoj delegaciji, među ostalima, bili su i Ivica Pirić, počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj i predstavnik Kazakinvesta, i hrvatski veleposlanik u Kazahstanu Refik Šabanović.

Tijekom dana u otvorena je i zgrada počasnog konzulata Republike Hrvatske u Kazahstanu. Počasni konzul je Bekaszl Reszlovich.

image

c c

image

c c

Izgradnja dobrih političkih i gospodarskih odnosa s Kazahstanom od velikog je interesa za Hrvatsku s obzirom na iznimno velike zalihe plina i nafte koje ta zemlja ima a s druge strane Hrvatska Kazahstanu može ponuditi svoje poljoprivredne proizvode kao i druge oblike suradnje u gospodarstvu.

image

c c

image

Potpisivanje memoranduma

image

Članovi delegacije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:45