U četiri godine poslovanja u Hrvatskoj Glovo isporučio više od 12 milijuna narudžbi: Ovo su bile najneobičnije...

Jedan hrvatski korisnik imao je čak 1617 isporuka preko Glova u prethodne četiri godine...

Dostavljac Glova

 Marko Todorov/Cropix

U zadnje četiri godine koliko posluju na hrvatskom tržištu, dostavljači koji surađuju s platformom Glovo isporučili su više od 12 milijuna narudžbi i prešli ukupno 52 milijuna kilometara na svojim biciklima, skuterima i u automobilima. S više od tri tisuće partnera i preko dvije tisuće dostavljača koji dostavljaju putem aplikacije, Glovo je trenutno prisutan u čak 29 gradova u Hrvatskoj. U prethodne četiri godine građani Hrvatske preko Glova najviše su naručivali hamburgere, pizze i ćevape. Kada je riječ o namirnicama, voda se najčešće naručuje putem aplikacije Glovo, a najviše se traže pivo, mlijeko i banane.

"Hrvatska je vrlo važno tržište za Glovo, a dokaz je činjenica da lokalni Glovo tim kontinuirano dovodi poslovanje na potpuno novu razinu u cijelom ekosustavu - za korisnike, partnere i dostavljače. Prepoznajemo neizmjeran potencijal tržišta i predani smo proširenju našeg dosega dodavanjem novih partnera i gradova našoj platformi. U središtu razvoja Glova je naš izniman lokalni tim profesionalaca koji aktivno podržavaju naše partnere u širenju njihovog poslovanja dok ispunjavaju različite zahtjeve Glovo korisnika. Zajedno stvaramo brojne prilike za rast i pozitivan utjecaj na hrvatsko tržište" rekao je Drago Cota, generalni direktor Glovo Hrvatska.

image

Drago Cota

Zeljko Puhovski/Cropix

Jedna od najneobičnijih narudžbi preko platforme Glovo tijekom četiri godine, postavljena u odjeljku "Bilo što" u aplikaciji, bila je kutije za selidbu, zavjese, bazeni na napuhavanje za djecu, boju za zidove pa čak gume za bicikle.

Kupac koji je izvršio najskuplju isporuku u posljednje četiri godine je Riječanin koji je naručio pametni telefon vrijedan 10.829 kuna ili nešto više od 1400 eura. Jedan hrvatski korisnik imao je čak 1617 isporuka preko Glova u prethodne četiri godine, što je više od jedne dostave dnevno, što ga čini top korisnikom koji koristi usluge aplikacije.

Hrvatski građani nedavno prepoznati kao oni koji su najčešće davali napojnice dostavljačima od svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje.

Od 2019. Glovo je na području Zagreba otvorio dvije Glovo Express trgovine, jednu na Zagrebačkoj i drugu na Radničkoj cesti, koje kupcima nude više od 2500 različitih proizvoda iz različitih kategorija, dok je asortiman ispisan isključivo u Glovo aplikaciji. Glovo Express trgovina sve je češći odabir hrvatskih građana pri kupnji proizvoda s ultra brzom dostavom, ispod 30 minuta, a najpopularniji proizvodi koji se naručuju putem Glovo Expressa bili su voda i bezalkoholna pića, grickalice i mlijeko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2023 11:07