JEDINSTVEN PROJEKT

Startup Europe Regata: "Nove tehnologije troše mnogo energije i o tome treba voditi računa"

U Splitu je počela dvodnevna konferencija Startup Europe Regata

Posjetitelji konferencije

U Splitu je počela dvodnevna konferencija Startup Europe Regata. Posebnost ove konferencije je to da spaja poduzetnike, investitore, znanstvenike, stručnjake, te otkriva poslovne prigode i sve njih povezuje s jedrenjem. Prvog dana konferencije u Dioklecijanovim podrumima, uz uvodne govore održano je i nekoliko zanimljivih okruglih stolova na kojima su mišljenja i iskustva razmijenili znanstvenici, investitori, predstavnici javnog sektora, poduzetnici, stručnjaci iz IT sektora... Tijekom manifestacije na Rivi postavljeno je 25 štandova na kojima su predstavljeni zanimljivi startup projekti iz čitave Hrvatske od kojih je otprilike polovica iz Splita.

image

Sudionici tribine na konferenciji

image

Štandovi na splitskoj Rivi

Utemeljitelj i organizator konferencije Frane Šesnić otkrio je da je ovogodišnja četvrta konferencija, sudeći po odazivu i kvaliteti, do sada najuspješnija. „Pokrenuli smo i neke nove teme o kojima se jako malo govori u javnosti, poput teme u utjecaju novih tehnologija na klimatske promjene. Pokušalo se upozoriti i dobiti odgovor na to koliko nove tehnologije utječu na klimatske promjene. Zaključilo se da se treba voditi računa i o tome, jer nove tehnologije troše dosta energije.

image

Ivica Puljak, Bruno Ćorić, Frane Šesnić

Raspravljalo se o zelenim tehnologijama koje su jako važne za održivu budućnost, što je i glavna tema ovogodišnje konferencije, regulativi oko fintecha ... Prezentirani su uspješni primjeri start up projekata, poput jako uspješnog start up-a Amodo čiji je osnivač Splićanin Marijan Mumdžiev, AirCasha, Electrocoin, Keks pay Erste banke, Blockroad, Croz al...“, istaknuo je Frane Šesnić.

image

Marijan Mumdžiev

U uvodnim govoru osim organizatora su se obratili gradonačelnik, župan, zamjenica guvernera HNB-a Sandra Švaljek i Bruno Ćorić izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Značajan doprinos organizaciji dao je i HBOR te niz važnih institucija,ICT Županija ...

Drugog dana konferencije, za sve sudionike konferencije Startup Europe Regate u Bračkom kanalu će biti održana jedriličarska regata.

image

Pokrovitelji Startup Europe Regate

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:44