NOVO RJEŠENJE

S prvim danom 2023. godine Saponia uspješno uvela poslovni sustav SAP

‘Zahvaljujući odličnoj suradnji naše tvrtke i tima iz mStarta i HT Grupe, projekt je završen u planiranom roku‘, kaže Dajana Mrčela

Dajana Mrčela
 

 Vlado Kos/Cropix

S prvim danom 2023. godine i otvaranjem novog financijskog razdoblja u Saponiji je u primjenu uspješno krenuo novi ERP poslovni sustav SAP S/4 HANA i pokrenut rad u SAP-u. Proces implementacije, koji su u Saponiji realizirali s tvrtkom mStart plus, Hrvatskim Telekomom i Combisom, startao je početkom 2021. godine, ali je zbog prelaska na euro početak primjene dogovoren za 1. siječnja ove godine.

- Zahvaljujući odličnoj suradnji Saponije i tima iz mStarta i HT Grupe, projekt je završen u planiranom roku, a transakcije su uspješno potvrđene unutar sustava. Novi ERP poslovni sustav velik je iskorak Saponije u procesu digitalizacije, a s njegovom primjenom ostvaren je jedan od najvažnijih ciljeva kompanije za nastavak uspješnog poslovanja. SAP je zamijenio dosadašnji, interno razvijan informacijski sustav za praćenje poslovnih funkcija integriranom, učinkovitijom platformom koja pokriva sve aspekte poslovanja - istaknula je Dajana Mrčela, predsjednica Uprave Saponije.

Očekuje se da će novo rješenje ubrzati procese, ostvariti znatne uštede u poslovanju Saponije, omogućiti postizanje visoke razine fleksibilnosti te pojednostaviti i automatizirati brojne procese.

"HT je kao tehnološki partner usmjeren na digitalizaciju poduzeća s ciljem lakše transformacije i prilagodbe novim digitalnim alatima" - izjavila je Marijana Bačić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:18