STARTUP BOOSTER PROGRAM

Otvorene prijave: OTP grupa i ove godine traži startup partnere

Uspješni kandidati na OTP Startup Booster Program mogu uživati u nizu pogodnosti
 OTP Grupa

Mađarska OTP grupa ove godine po peti put pokreće svoj međunarodni program startup suradnje - OTP Startup Booster Program. Višenamjenska inicijativa koja usmjerava inovativna rješenja od osmišljavanja poslovnih potreba sve do uvođenja – otvorena je za startupove iz cijelog svijeta s već potvrđenim proizvodima ili tvrtke u fazi intenzivnog širenja, priopćili su u ponedjaljak iz OTP-a. Uključujući različita područja bankarske grupe, OTP nastoji potaknuti suradnju usmjerenu ka cilju, poslovanju i provođenju pilot projekata s uspješnim kandidatima. Prijave startupova primaju se od 7. ožujka do 11. travnja.

Kako se ističe u priopćenju, ovo je peti put da OTP grupa najavljuje svoj međunarodni startup program. Uspješni kandidati na OTP Startup Booster Program mogu uživati u nizu pogodnosti: osim pilot projekta s bankarskom grupom, mogu sudjelovati u stručnoj radionici, dobiti internu i vanjsku mentorsku podršku te imati pristup brojnim mogućnostima umrežavanja. OTP LAB – odgovoran za koordinaciju programa na razini cijele grupe – u razdoblju od početka siječnja do sredine veljače prikupio je više od 150 poslovnih potreba i tema za koje u suradnji s odabranim startupovima traži inovativna rješenja.

Uz kategorije tema koje se odnose na tradicionalne uloge financijskih institucija koje smo vidjeli prethodnih godina, ove godine prioritet se daje na tzv. izvanbankarska rješenja i inovacije koje podržavaju održivost i ekološki osviješteni svakodnevni život klijenata i banke.

Za ovogodišnji Startup Booster Program, banka poziva prijave startupova na sljedeće teme:

• korisničko iskustvo i korisnička usluga;

• povećanje interne učinkovitosti;

• inovacije specifične za proizvode povezane uz retail bankarstvo;

• inovacije specifične za proizvode povezane uz korporativno bankarstvo;

• izvanbankarska rješenja (beyond banking) i održivost;

• potpuno nova i disruptivna rješenja vezana uz bankarski sektor koja nisu obuhvaćena nijednom od navedenih kategorija.

Kako se napominje u priopćenju, odabir startupova i ove će se godine odvijati u tri faze: da bi se prijavili, startupovi moraju ispuniti prijavni obrazac dostupan online, a nakon pregleda prijavljenih, odabrani startupovi imat će priliku susresti se s predstavnicima specijaliziranih područja u online intervjuu. Predstavnike 25-30 najboljih startupova OTP grupa će pozvati na završne Selekcijske dane, koji se planiraju održati u Budimpešti krajem svibnja, u Akvárium Klubu, uz osobno prisustvo.

- Ponosan sam što OTP Startup Booster Program mobilizira cijelu grupu, uključujući međunarodne banke kćeri, kako bi podržali širenje inovativnih financijskih rješenja u cijeloj regiji. Posebno je drago što vidimo sve više prijavljenih i još bolju suradnju s našim startup partnerima svake godine, rekao je András Fischer, voditelj Inovacijskog odjela OTP banke (OTP LAB) u Mađarskoj.

Pilot razdoblje suradnje sa startupovima počinje 5. rujna 2022. i traje do 25. studenoga 2022. Na online Demo danu, koji je zakazan za 30. studenoga, startupovi će imati priliku predstaviti svoja postignuća u prethodna tri mjeseca upravi OTP grupe, investitorima te stručnjacima za inovacije iz niza velikih domaćih i međunarodnih tvrtki. Nakon Demo dana, startupovi koji će predstaviti najperspektivnije programe moći će započeti s realizacijom svojih proizvoda između 1. siječnja i 30. lipnja 2023. s članom OTP bankarske grupe, u okviru dugoročnog partnerskog ugovora, zaključuje se u priopćenju.

Detalji programa dostupni su OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:48