BOGATA KARIJERA

Nakon više od 20 godina rada u državnoj i javnoj službi, Nataša Mikuš Žigman novo je Podravkino kadrovsko pojačanje

U koprivničkoj kompaniji obnašat će funkciju direktorice sektora Poslovna održivost i zelena transformacija

Nataša Mikuš Žigman

 Davor Pongracic/Cropix

Podravka je dobila novo kadrovsko pojačanje, javili su danas iz kompanije. Nataša Mikuš Žigman, dosadašnja državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, obnašat će funkciju direktorice sektora Poslovna održivost i zelena transformacija.

Radi se o sektoru koji je formiran u prošloj godini, kada je na snagu stupila nova organizacija kompanije. Ovaj sektor je uspostavljen, pojašnjava se u priopćenju Podravke, sa svrhom standardizacije i poboljšavanja poslovnih procesa i najboljih praksi kompanije, upravljanjem održivim razvojem i nefinancijskim izvještavanjem te identifikacijom potencijala za korištenje potpora, poticaja i bespovratnih sredstava.

Inače, Mikuš Žigman funkciju državne tajnice obnašala je od 2016., a prije toga, između ostalog, bila je i ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU te Business Development Manager u Britanskom savjetu za kulturne veze. Obnašala je i ključne funkcije u Središnjem državnom uredu za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU te Ministarstvu europskih integracija. Bogatu karijeru u državnoj i javnoj službi gradila je više od dvadeset godina.

Sveučilišno obrazovanje stekla je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dodatno, na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu stekla je zvanje sveučilišne specijalistice ekonomike Europske unije, a na britanskom Sveučilištu Sussex magistre suvremenih europskih studija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2023 03:28