snažnija međunarodna pozicija

Lideri hrvatskog i svjetskog biznisa okupljeni u programskom savjetu ZŠEM-a

Tanya Golesic, Davor Lukšić, Emil Tedeschi i John Gašparac dio su respektabilnog međunarodnog tima kojeg je okupila najstarija privatna poslovna škola u Hrvatskoj

ZŠEM Vijeće

Nastavljajući s uvođenjem najboljih svjetskih praksi na hrvatsko tržište i u hrvatski obrazovni sustav, Zagrebačka škola ekonomije i managementa osnovala je Programski savjet u kojem je okupila vodeće stručnjake i menadžere priznate i prepoznate ne samo u domaćoj, već i međunarodnoj poslovnoj zajednici. Na taj način ZŠEM želi osigurati još čvršću poveznicu svojih obrazovnih programa sa stvarnim potrebama poslovne zajednice i globalnim gospodarskim trendovima, poručili su u priopćenju.

Programski savjet ZŠEM-a čine osamnaest uspješnih lidera, menadžera i poduzetnika iz različitih sektora - financijske industrije, ICT-a, turizma, FMCG-a, auto i modne industrije s međunarodnim iskustvom.

- Želja nam je da razmjena znanja i informacija sa Savjetom bude na takvoj razini da svoju podršku ne daju samo ZŠEM-u kao instituciji u upravljanju programskim sadržajem, već da svojim savjetima u konačnici pomognu i našim studentima koji će po završetku našeg obrazovnog programa biti još konkurentniji na tržištu rada. ZŠEM je zasad jedina institucija u Hrvatskoj s tako postavljenim konceptom međunarodnog Programskog savjeta, a njegovo formiranje samo je nastavak poslovanja i razvoja u skladu s najboljim praksama vodećih svjetskih sveučilišta i poslovnih škola – komentirao je dekan ZŠEM-a dr.sc. Mato Njavro.

Članovi Programskog savjeta ZŠEM-a su:

1. Ivan Artuković, Alumnus i Predsjednik Uprave Franck d.d.

2. Ivan Bartulović, Član Uprave i glavni direktor za ljudske resurse HT

3. Joško Bobanović, Partner, Industrial Biotechnology Funds

4. Siniša Krajnović, Izvršni potpredsjednik i voditelj odjela za Digitalne usluge Sjeveroistočne Azije, Ericsson

5. Alan Đurić, Osnivač i Chief Technology Officer, Wire Swiss

6. Nouras Haddad, Alumnus, Potpredsjednik za partnerstva, Firebolt, San Francisco

7. John Gašparac, Glavni partner za Hrvatsku, PWC

8. Tanya Golesic, Predsjednica uprave Jimmy Choo, SAD i Kanada

9. Anton Kovačev, Voditelj zagrebačkog ureda Europske investicijske banke

10. Davor Lukšić, Predsjednik, Luksic Group Croatia

11. Marko Nožica, Alumni i CEO, Aretis

12. Krešimir Marušić, Izvršni direktor i voditelj financijskog planiranja, Deutsche Bank, New York

13. Krešimir Penavić, Director of Algorithms, TECLens, bivši Senior znanstveni istraživač, Renaissance Technologies LLC.

14. Dolly Predovic, Osnivač i CEO, Career Paths, predavač na sveučilištu Bocconi

15. Ana Tanić Fox, Alumna i Poduzetnica

16. Emil Tedeschi, Alumnus i CEO Atlantic grupa

17. Iva Vukina, izvršna direktorica, Goldman Sachs, New York

18. Ivan Zubak, Alumnus i Predsjednik Uprave Zubak grupe

- Još kao prodekan za međunarodne odnose aktivno sam radio na pripremi ovog sastava Programskog savjeta i ponosan sam što smo u istom timu uspjeli okupiti sve ove ljude s idejom da zajedno doprinesemo daljnjem podizanju konkurentnosti hrvatskog obrazovanja na globalnoj razini. ZŠEM od samih početaka razmišlja globalno – pratimo što rade najbolji u obrazovanju u svijetu i slijedimo ono što se kod njih pokazalo uspješnim. S članovima Programskog savjeta povezuje nas uvjerenje da se konkurentnost gospodarstva svake zemlje pa i Hrvatske temelji na konkurentnosti obrazovanja. Obrazovanje daje temelje na kojima se može razvijati uspješno gospodarstvo. Naše kompanije se danas i ovdje u Hrvatskoj i na drugim tržištima nadmeću s globalnom konkurencijom. Zato i obrazovne institucije moraju biti međunarodno relevantne i konkurentne. Upravo je to razlog zašto ZŠEM ima akreditaciju kakvu posjeduje samo 5% najboljih sveučilišta i poslovnih škola u svijetu. Osnivanje ovog Savjeta samo je jedan od koraka kojima želimo osigurati još snažniju međunarodnu poziciju ZŠEM-a - poručio je u priopćenju dr.sc. Mato Njavro koji je poziciju dekana preuzeo početkom ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:36