ZNAČAJNO POJAČANJE

Hrvoje Stojić pridružio se HUP-u na poziciji glavnog ekonomista Hrvatske udruge poslodavaca

Stojić je jedan od najuglednijih hrvatskih makroekonomista i financijskih stručnjaka

Hrvoje Stojić

 Bruno Konjevic/Cropix/Cropix

Iz Hrvatske udruge poslodavaca stiže vijest o imenovanju Hrvoja Stojića na mjesto glavnog ekonomista Udruge. Stojić je jedan od najuglednijih hrvatskih makroekonomista i financijskih stručnjaka s više od 20 godina iskustva u makroekonomskim analizama, istraživanju financijskih tržišta, sektorskim analizama te korporativnim financijama,

FocusEconomics ga je nedavno rangirao kao drugog najuspješnijeg prognozera valutnog para EUR/USD, te najboljeg prognozera bilance plaćanja euro područja u 2021.godine. Organizacija Focus Economics više ga je puta nagradila za preciznost makroekonomskih prognoza za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju razdoblju od 2014. do 2018.godine.

Tijekom svoje karijere obnašao je dužnost makroekonomskog stratega u mirovinskom fondu PBZ Croatia osiguranje te glavnog ekonomista Addiko Grupe, navodi se u priopćenju. U svom mandatu u Addiko Grupi, pokrenuo je jedan od najkvalitetnijih istraživačkih timova u privatnom sektoru u Hrvatskoj, odnosno Jugoistočnoj Europi.

Obnašao je dužnost predsjednika Kluba glavnih ekonomista pri Hrvatskoj udruzi banaka, delegata na Chief Economist grupi Europske bankarske federacije (2017.-2018.), te glavnog urednika Bijele Knjige Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (2016.-2017.).

„Hrvoje Stojić je jako pojačanje tima Hrvatske udruge poslodavaca. Zajednički ćemo se svaki dan boriti za bolje sutra naših poduzetnika,“ istaknula je glavna direktorica HUP-a, Irena Weber.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2023 18:55