PRESTIŽNA PRIZNANJA

Hrvatska peta najpoželjnija destinacija Europe: Dubrovnik osvojio titulu najpoželjnijeg turističkog grada Europe

‘Hrvatska ima sve, od impresivne prirode, prekrasnih otoka, povijesnih gradova te živahni noćni život‘

Glavni urednik Wundelusta George Kipouros, direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković, i ostali dobitnici

Povodom održavanja londonskog turističkog sajma World Travel Market (WTM), održana je svečana 21. dodjela uglednih nagrada Wanderlust Travel Awards koje organizira cijenjeni britanski turistički magazin Wanderlust. Hrvatska ima puno razloga za optimizam i zadovoljstvo, ističe HTZ, budući je na dodjeli nagrada Dubrovnik proglašen najpoželjnijim turističkim gradom Europe, Hrvatska je ostvarila visoko 5. mjesto u kategoriji „Najpoželjnije europske destinacije“ svrstavši se iznad Austrije, Švicarske, Portugala, Njemačke i Škotske. U propćenju HTZ-a se navodi i odlična pozicija otoka Hvara, koji je zauzeo 7. mjesto u kategoriji „Top 10 otočnih destinacija Europe“.

image

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika i delegacija HTZ-a

„Hrvatska ima sve, od velike raznolikosti ponude za putnike, impresivne prirode, prekrasnih otoka, povijesnih gradova svjetske klase te živahni noćni život. Upravo zbog toga sasvim je prirodno da je Hrvatska u top 10 u gotovo svim glavnim kategorijama naših nagrada uključujući i Dubrovnik koji je okrunjen za najpoželjniji grad Europe“, izjavio je George Kipouros, glavni urednik i direktor Wanderlust magazina.

image

Uručenje nagrade

Inače, Wanderlust magazin jedan je od najutjecajnijih i najdugovječnijih travel magazina relevantnog sadržaja i pouzdanih informacija koji djeluje još od 1993. godine te promovira najautentičnije priče i doživljaje te održiva putovanja koja su potkrijepljena provjerenim iskustvima. U odabiru i svrstavanju svih destinacija ovogodišnjeg natjecanja sudjelovalo je preko 10.000 čitatelja te neovisno i stručno vijeće koje je i potvrdilo globalnu popularnost Hrvatske i njenih atrakcija.

„Interes za Hrvatskom u Velikoj Britaniji iz godine u godinu sve je veći. Od kristalno čistog mora, povijesne i kulturne baštine pa do svjetski prepoznatih vina i gastronomije, Hrvatska se etablirala kao raznolika i uzbudljiva destinacija te nas veseli što je to prepoznala i publika časopisa Wanderlust koja je potvrdila titulu Dubrovnik kao bisera Jadrana“, izjavila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Nagradu za najpoželjniji grad Europe preuzeo je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković koji je izjavio "Wanderlust nagrada Dubrovniku pokazatelj je da smo kvalitetom i prepoznatljivošću dobili trajnu naklonost čitatelja s nama najvažnijeg emitivnog tržišta, a ovo prestižno priznanje potvrđuje da se naša destinacija visoko pozicionirala na turističkoj karti svijeta.“

image

Svi dobitnici

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 12:07